GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd
GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd

18 januari 2017

Tomte; een scandinavische kabouter!

"Een Tomte (Zweeds) of Nisse (Noors) is een mytisch figuurtje uit Scandinavië. In het heidense geloof was de Tomte de ziel van de eerste bewoner van de boerderij. De Tomte bewoonde de grafheuvels rond de boerderij en hij waakte over de boerderij en het vee. Als hij niet goed behandeld werd, vertrok het wezen. Veel Zweden zetten nog steeds rond de kerst een bordje Julegrot (rijstepap) buiten neer om Tomte gunstig te stemmen."

tomte 1

"De Jule Tomte speelt een rol bij het Joelfees (kerstmis) en wordt in verband gebracht met de kerstman. Er zijn overeenkomsten met de lutin uit Frankrijk (de kabouter die Père Noël begeleidt en onzichtbaar kan worden door zijn rode hoed met twee witte veren).
Tijdens het joelfeest wordt een lied gezongen voor de jule Tomte. Er wordt voedsel in de kerstboom en voor de schoorsteenmantel gehangen, vaak in een sok."

Tot zover een klein geschiedenislesje over de Tomte..

Carine, 1 van de creatieve dames uit het echtstudio team, haakte een Tomte en wij waren op slag verliefd op dit grappige mannetje! In z'n mooie winterwonderland outfitje past hij prima in het koude winterweer. Hij zit te stralen in de winkel, onze eigen kleine Koning winter.

Je kunt je eigen Tomte haken met het hoogwaardige garen van byClaire Cotton en Stylecraft special DK, we hebben de benodigde materialen op een rijtje gezet. Ga je ook aan de slag? Stuur ons dan een mooie foto van het eindresultaat en wie weet zetten we jouw Koning winter nog een keer in het zonnetje!
tomte 3

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »