GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd
GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd

14 augustus 2017

Mozaïek haken

Enige tijd geleden haakten we prachtige grafische patronen met Interlocking crochet. Een uitdagende haaktechniek voor de gevorderde haakster. Met interlocking crochet haak je "hokjes" met stokjes en lossen. Daarna haak je met 2 contrasterende kleuren door de hokjes heen. Het is een haaktechniek waarbij je goed moet blijven opletten waar je de naald insteekt maar het resultaat is echt de moeite waard. Beide zijden van het werk zijn even mooi en tijdens onze workshops Interlocking crochet zagen we de mooiste sjaals, kussens en dekens ontstaan.

interlockingcrochet

Mozaiek haken:

Ook met de mozaïek haaktechniek kun je prachtige structuren en grafische patronen haken. Deze techniek werkt met een heen- en teruggaande toer met vasten, lossen en stokjes. Vergeleken bij Interlocking crochet is de mozaïek haaktechniek iets eenvoudiger om in de vingers te krijgen. Een groot verschil is dat bij mozaïek haken het grafisch patroon alleen aan de voorzijde van het werk te zien is.

mozaiek haken 2

Onze haakSTER Sandra van team Echtstudio heeft zich verdiept in deze techniek en leert je graag alle ins en outs van mozaïek haken. Zij adviseert je voordat je aan dit project begint, eerst te starten met een overzichtelijk project; een mooie pannenlap metbyClaire Softmix. Op deze manier leer je de kleurwisselingen goed te beheersen en ben je daarna helemaal klaar voor het grotere werk. Denk aan kussens, een dekentje of een stoer vloerkleed!

mozaiek haken pannelap

Heel veel plezier met mozaïek haken!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »