GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd
GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd

8 januari 2024

Haken en breien voor het goede doel

HAKEN EN BREIEN VOOR HET GOEDE DOEL

Het is natuurlijk superleuk om allerlei moois voor jezelf te haken of te breien maar mocht je even niet weten wat je moet maken of mocht je zin hebben om iets voor een ander te maken dan zijn er heel veel goede doelen op haak- en brei-gebied.

We zijn dit jaar vroeg begonnen met de voorjaarsschoonmaak. Vanwege al onze gehaakte en gebreide creaties die we in de winkel hebben liggen is onze voorraad restgarens weer behoorlijk gegroeid. Daarom vonden we het een goed idee om een gedeelte te schenken aan een goed haak- of breidoel.

Jullie hebben massaal gereageerd op onze goede doelen give away; wat zijn er inmiddels enorm veel goede initiatieven opgezet om de medemens een handje te helpen.

We zetten een paar goede doelen op een rij:

Stichting Hartendekens

Stichting Hartendekens is een stichting die dekens haakt om weg te geven aan kinderen die langdurig ernstig ziek zijn of ernstig beperkt zijn. Het idee is dat zoveel mogelijk mensen granny’s haken van 15 bij 15 centimeter of 20 bij 20 centimeter en dat deze worden ingezameld en Hartendekens maakt hiervan dan mooie dekens die zij verspreiden.

Op de site www.hartendekens.nl kun je alle informatie over de werkwijze, de voorwaarden en het doel vinden.

Stichting breiboezem

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan (Boezemdraagsters), gratis te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. Via de website www.breiboezem.nl kun je alle informatie vinden over deelname aan dit project. Zij leveren ook de benodigde materialen als je mee wil doen zodat ze kunnen garanderen dat de breiboezems voldoen aan alle belangrijke kwaliteitseisen.

Stichting earlybirds

Stichting earlybirds fotografie maakt belangeloos fotoreportages van te vroeg geboren kindjes in het ziekenhuis. Tijdens de heftige periode voor ouders en kinderen schenken zij ouders een herinnering aan de eerste periode met hun kindje. Speciaal voor de kindjes op de afdeling neonatologie heeft Earlybirds fotografie de earlybirdjes gelanceerd. Deze gehaakte vogeltjes geven kindjes het gevoel van geborgenheid en de sliertjes van de staart doen aan als een navelstreng. Hierdoor zullen kindjes minder aan de slangetjes trekken wat natuurlijk alleen maar rust met zich meebrengt. Alle earlybirdjes worden via de stichting verspreid. Ze worden door de stichting gecontroleerd en gewassen en verpakt. Alleen de door de stichting verpakte earlybirdjes zijn veilig bevonden om te schenken aan deze kwetsbare doelgroep. Mocht het door jou gehaakte earlybirdje overigens niet door de strenge controle komen dan heb je zeker niet voor niets gehaakt. Earlybirdjes die niet geschikt zijn voor kindjes op neonatologie worden gebruikt om cadeau te doen aan oudere broertjes en zusjes van deze kindjes. Je birdje komt dus altijd goed terecht.

Het magische draadje

Een mooi initiatief van moeder en dochter die geheel belangeloos en gratis pruiken , kroontjes en prinsessenvlechten van 100% acryl garen maken voor kinderen die door chemo hun haren zijn verloren. Ook maken ze deze pruiken voor kinderen die aan de ziekte Alopecia Areata lijden. Dit veroorzaakt kaalheid bij kinderen.

De goede doelen give away zal verdeeld worden over bovenstaande initiatieven, we duiken toch nog even verder onze voorraad in voor wat resten acryl garens en zorgen dat dit zo snel mogelijk verstuurd wordt.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je je ook inzetten voor een goed doel? Kijk dan ook eens rond bij jouw in de buurt; bij verzorgingstehuizen, voedselbanken en lokale handwerkwinkels. Een hakende of breiende helpende hand is vaak van harte welkom!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »