GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd
GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd

3 juli 2017

Dekentje haken; Call the midwife!

Wie de netflix-serie Call the Midwife heeft gezien kan het niet ontgaan zijn, de meest geweldige gehaakte en gebreide creaties komen voorbij. De serie vertelt het verhaal van een nonnenklooster in Engeland in de jaren ’50 van waaruit verschillende verloskundigen (midwifes) hun werk doen in een arme arbeiderswijk.

Bijna elke aflevering zijn er weer nieuwe breisels en haaksels te zien maar de absolute topper is toch wel de deken die voor het eerst in beeld kwam tijdens de kerst-uitzending, een uitzending waarin een ongehuwd jong meisje een baby kreeg. Deze baby Raymond werd gewikkeld in wat inmiddels bekend staat als de “call the midwife-blanket”.

In de tijd waarin de serie zich afspeelt waren duidelijk vooral de pastellen en het wat traditionelere blauw voor een jongetje en roze voor een meisje favoriet, alhoewel zachtgeel in de serie ook een veel geziene kleur is.

FullSizeRender-2

Dekentje haken; Call the midwife!

Wij kozen voor onze versie van deze deken de nieuwste mintgroene katoen van byClaire cotton 025 Vintage mint (de middelste kleur op de foto). Een mooie dunne draad voor een lekker zomers dekentje. Er gaan 8 bolletjes in een dekentje van ongeveer 75 bij 100 centimeter maar het is vrij eenvoudig de deken te vergroten naar eigen wens.

Kies uit de vele kleuren byClaire Cotton en ga zelf aan de slag!

IMG_0111

Reacties

  • Door Marianne, 30 mei 2024

    Ik wil troostdekentjes haken voor de neonatologie afdeling. Dit patroontje vind ik zo lief. Kan ik dat ergens vinden

Laat een reactie achter

* Verplichte velden