GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd
GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd

8 januari 2024

De granietsteek; perfect voor omslagdoeken

De ideale haaksteek voor een mooie omslagdoek is de granietsteek/moss stitch/weefsteek. Eenvoudig te haken en op dit moment bij veel haaksterren mateloos populair. Uiteraard konden wij het niet laten om hiermee aan de slag te gaan. Zeker met het nieuwe garen van ByClaire Softmix zagen we prachtige mogelijkheden. Het garen van ByClaire Softmix is lekker dik en zacht, voor een omslagdoek is een haaknaald 9mm wel aan te bevelen zodat het soepeltjes om je heen valt.

granietsteek 1

Er zijn twee mogelijkheden om een driehoek te haken met de granietsteek, beginnend vanuit de punt en vanuit het midden van de lange zijde. Wij kozen voor de laatste variant en gebruikten hiervoor 5 bollen ByClaire Softmix taupe en 4 bollen ByClaire Softmix ivoor. Want elke toer wisselen van kleur geeft wel een heel mooi effect. Alleen het afwerken van de hechtdraadjes is wel een geduld klusje; wij hebben de beide eindjes aan elkaar vast geknoopt met een platte knoop en heel strak aangetrokken, vervolgens de draadjes kort op de knoop afknippen. Over de lange zijde nog een randje vasten haken zodat de knoopjes wegvallen in de steken.

granietsteek 2granietsteek 3

Gebruikte materialen:

5 x Byclaire Softmix taupe

4 x Byclaire Softmix ivoor

haaknaald 9mm

schaar

Voor het haken vanuit het midden hebben we een gratis patroon gebruikt van de websitehttp://jessieathome.com/color-me-happy-kerchief/. Hierop vind je ook een duidelijk haakschema en foto tutorial.

De lap heeft een afmeting van 104 x 104 x 155 cm na 52 toeren. We hebben heel los gehaakt met haaknaald 9mm, dit is echt nodig om deze afmeting te krijgen. Daarna de franjes eraan geknoopt, deze hebben een lengte van ongeveer 15cm, hiervoor knip je draadjes van circa 30cm af. We hebben niet in elke steek een franje gemaakt maar om en om en hiervoor twee draden gebruikt.

Voor het haken met de granietsteek/weefsteek/moss stitch vanuit de punt zijn er ook diverse haakschema's op internet te vinden, kijk ook eens bij de Facebook groep de southbay shawl en andere sjaalpatronen hierop zijn nog meer mooie patronen te vinden voor het maken van de ultieme omslagdoek voor aankomende herfst en winter.

Claire Boeter heeft met de lancering van haar nieuwe garen byClaire Softmix een gratis patroon ter beschikking gesteld met daarin ook een duidelijke uitleg. Uiteraard heeft ze gewerkt met veel kleur en kun je kiezen uit 3 prachtige combinaties.

Dus haak zelf ook zo'n mooie omslagdoek in deze leuke steek en mocht je er niet uitkomen, schrijf je dan in voor 1 voor onze workshops.

byClaire Nr2 omslagdoek in blauwtinten

byClaire Nr2 omslagdoek in roodtintenbyClaire Nr2 omslagdoek in groentinten

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »