GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd
GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd

30 oktober 2017

Chunky muts breien

Een muts haken of breien is altijd een leuk project voor deze tijd. Deze creatie is overzichtelijk om te maken en nog functioneel ook en wat zijn er enorm veel leuke mogelijkheden. Wij maakten een stoere Chunky muts met de byClaire Chunky Cotton.

De byClaire Chunky Cotton is een dikke katoenen draad met een matte uitstraling, de kleurencollectie bestaat uit 15 modieuze tinten. Een muts gemaakt met dit garen krijgt een stoere uitstraling en het kriebelt niet! Deze muts is heel makkelijk te maken en zeer geschikt voor de beginnende breier en voor alle haaksterren die eens een brei-uitdaging aan willen gaan. De muts bestaat uit 1 rechte lap die je dubbelklapt en vastnaait. Aan de bovenzijde aantrekken en daarop een pluizige pompom bevestigen. Voor een stoere boord haakten (!) we een aparte lap en deze naai je aan de muts. Easy!

Voor het breien van deze Chunky muts zijn de volgende materialen benodigd:

2 strengen byClaire chunky Cotton

breinaald 8mm

stopnaald

Clover pompommaker large

Zet 20 steken op en brei 41 toeren in de ribbelsteek. Kant af en vouw de lap dubbel, naai met een draad Chunky cotton de zijkant dicht. Rijg een draad door de bovenkant en trek dit aan zodat dit sluit. Maak een pompom met de grootste maat van de Clover pompommaker en knoop deze aan de bovenkant vast.

chunky muts pompom

Voor de boord:

Haaknaald 8mm

Toer 1

Haak een ketting van 6 lossen.

Toer 2

Haak in de tweede losse een vaste, haak in iedere losse een vaste

Toer 3

Haak in iedere vaste een vaste, doe dit in de achterste lus van de vaste zodat er een ribbeleffect ontstaat.

Haak in totaal 44 toeren en hecht af.

Naai de boord vast aan de muts met een draad Chunky cotton.

chunky muts sfeer

Met deze afmeting kwamen we precies uit met 2 strengen Chunky cotton. De muts valt ruim uit, kan als "hangmuts" gedragen worden maar ook zoals op de afbeelding met de boord omgeslagen. Mocht je de muts wat minder lang willen dan zet je wat minder steken op.

En bij een stoere muts hoort natuurlijk ook een stoere Chunky sjaal! Ook weer lekker basic en supermakkelijk te maken. Zet 150 steken op een rondbreinaald van 8mm en kabel 100cm vervolgens brei je 34 toeren recht. Kant af.

Maak nog leuke franjes aan de uiteinden; knip hiervoor draden chunky cotton van 40cm. Wij maakten per zijde 6 franjes van 3 draden. Voor deze toffe sjaal gebruikten we 5 strengen byClaire Chunky.

chunky sjaal

Wil je ook zo'n stoere muts en sjaal deze herfst? Shop dan hier de benodigde materalen en ga aan de slag!

button-14

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »