GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd
GRATIS Verzending vanaf 75€
Voor 16:00 besteld, is VANDAAG verstuurd

14 juni 2010

Amigurumi een hype?

Ik hoor het regelmatig. "Ja leuk dat amigurumi maar over een jaar doet niemand het meer. Het is nu even "in" en straks is de hype over en zitten de haaknaalden straks weer onder een dikke laag stof".

Ja, dat zou natuurlijk het geval kunnen zijn, dat weet je nooit. Maar als ik het een beetje in kan schatten, dan groeit het nog steeds. In Japan heb je de amigurumi association, een organisatie die zich volledig richt op Amigurumi en alles daar om heen. Zij staan op beurzen en vanuit deze organisatie komen ook de Amigurumi Collectie boeken voort.

Mijn Japans is natuurlijk ook niet geweldig maar als ik het goed heb begrepen hebben zij ieder jaar een ontwerp wedstrijd. De mooiste en leukste patroontjes worden in het boek van dat jaar opgenomen. De pagina's die achter in het boek zitten, met veel plaatjes van Ami's zijn de overige inzendingen van dat jaar. Het volgende boek wat uit zal gaan komen is dus Amigurumi collection 9, waar dus patroontjes uit de onderstaande foto in zullen verschijnen.


Op dit moment zijn ze dus alweer bezig met Collectie 15! Want het duurt even eer de boeken in de druk gaan. Hieronder zie je een overzichtsfoto van de laatst ingezonden amigurumi ontwerpen. Dus hier alvast een sneak peak voor de echte die-hard fans.....je moet enkel nog een paar jaar geduld hebben ;)

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »