Met filet haken haak je afwisselend stokjes en lossen waardoor er opengewerkte structuren ontstaan. In de jaren 70 een hit: wie kent ze niet? Gordijntjes en kleedjes met allerlei patronen erin zoals bloemen, dieren, huisjes en grafische patronen. Nu weer terug van weggeweest en de resultaten zijn hip en eigentijds.

Claire Boeter van byClaire heeft zich vorig jaar in deze trend verdiept en een mooie blokkendeken ontworpen. 12 patronen in de filet haaktechniek en door eigentijds kleurgebruik weer ontzettend leuk om te doen.

byclaire_blokkendeken_3luik

 

Er zijn 3 varianten:

Een vrolijke kleurrijke versie, een prachtige blauw/groene creatie en een blokkendeken in uni kleur wat een meer nostalgische uitstraling geeft. Zit hier jouw favoriet tussen? Shop dan online de benodigde kleurtjes en ga aan de slag! Als je in bezit bent van de byClaire agenda 2018 kun je direct starten en anders kun je het patroon ook los aanschaffen via de website van byClaire.

button-14

Zodra de agenda 2018 bij ons binnenkwam zijn we zelf uiteraard ook direct aan de slag gegaan met een blokkendeken! Sandra van team echtstudio heeft voorkeur voor basic tinten en met deze combinatie sluit de deken perfect aan bij de MAKE OVER van onze winkel in Alphen aan den Rijn…maar daarover later meer!

byclaire_blokkendeken_YAC

Voor iedereen die zich ook aangetrokken voelt tot deze prachtdeken; de byClaire cotton is gecombineerd met Catania katoen en Scheepjes catona en we hebben deze gebundeld in een zeer gunstig geprijsd garenpakket!

Per kleur worden 2 patronen gehaakt, om ieder vierkant een rand byClaire 003 cream en ook om de gehele deken wordt cream gebruikt. Op onderstaande afbeelding staat de kleurenvolgorde, dit is 1 kwart van de deken, dit blok dus nog 3 x herhalen.

byclaire_blokkendeken_YAC2

Van links naar rechts en van onder naar boven:

 

rij 1: catania 434 nebel – byclaire 047 linnen – byclaire 054 grey

rij 2: catania 402 reseda – scheepjes catona 528 silverblue – byclaire 047 linnen

rij 3: byclaire 054 grey – catania 431 curry – scheepjes catona 528 silverblue

rij 4: catania 431 curry – catania 434 nebel – catania 402 reseda

 

Deze deken is in het echt nog mooier! Dus komt vooral een keer gezellig langs in de winkel.

button-14