Met filet haken haak je afwisselend stokjes en lossen waardoor er opengewerkte structuren ontstaan. In de jaren 70 een hit: wie kent ze niet? Gordijntjes en kleedjes met allerlei patronen erin zoals bloemen, dieren, huisjes en grafische patronen. Nu weer terug van weggeweest en de resultaten zijn hip en eigentijds.

Claire Boeter van byClaire heeft zich vorig jaar in deze trend verdiept en een mooie blokkendeken ontworpen. 12 patronen in de filet haaktechniek en door eigentijds kleurgebruik weer ontzettend leuk om te doen.

byclaire_blokkendeken_3luik

 

Er zijn 3 varianten:

Een vrolijke kleurrijke versie, een prachtige blauw/groene creatie en een blokkendeken in uni kleur wat een meer nostalgische uitstraling geeft. Zit hier jouw favoriet tussen? Shop dan online de benodigde kleurtjes en ga aan de slag! Als je in bezit bent van de byClaire agenda 2018 kun je direct starten en anders kun je het patroon ook los aanschaffen via de website van byClaire.

button-14

Zodra de agenda 2018 bij ons binnenkwam zijn we zelf uiteraard ook direct aan de slag gegaan met een blokkendeken! Sandra van team echtstudio heeft voor deze variant de naald gezet in de Yarn and Colors must have collectie. Met haar voorkeur voor basic tinten sluit de deken perfect aan bij de MAKE OVER van onze winkel in Alphen aan den Rijn…maar daarover later meer!

byclaire_blokkendeken_YAC

Voor iedereen die zich ook aangetrokken voelt tot deze prachtdeken; hierbij het kleurenoverzicht met Yarn and Colors musthave. Dit is een gemerceriseerde katoen verkrijgbaar in 100 mooie tinten.

Per kleur worden 2 patronen gehaakt, om ieder vierkant een rand cream en ook om de gehele deken wordt cream gebruikt. Op onderstaande afbeelding staat de kleurenvolgorde, dit is 1 kwart van de deken, dit blok dus nog 3 x herhalen.

byclaire_blokkendeken_YAC2

 

Deze deken is in het echt nog mooier! Dus komt vooral een keer gezellig langs in de winkel.

button-14