Op internet al een tijdje een hit: een tunische haaksteek met een prachtige ‘v’ structuur. Vooral met wat grover garen een geweldig effect. Wij zagen de combinatie met de stoere byClaire Chunky Cotton al helemaal voor ons!

In het Engels wordt deze steek de “Tunesian Smock Stitch” genoemd. Er zijn veel instructievideo’s op youtube te vinden. Wij hebben ook een instructie video gemaakt omdat het maken van een rechte zijkant de grootste uitdaging van deze steek is. Aangezien de ‘v’tjes verspringen gaat het werk al snel scheef als je niet op de juiste manier begint en eindigt.

Na veel uithalen en opnieuw beginnen is dit stoere kussen uit de naald gekomen; in trendy Urban Green. Het kussen is 50 x 40 cm en is aan beiden zijden gehaakt in de Tunesian Smock Stitch. Hiervoor zijn in totaal 6 strengen byClaire Chunky Cotton nodig: 014 Grey, 008 Urban Green en 009 Dark Green, van alle kleuren 2 strengen en een tunische haaknaald nr 10mm.

Uiteraard is het ook mogelijk om 1 kant te haken en de andere kant af te werken met een stofje of een ander garen. Beiden zijden op dezelfde manier gehaakt geeft wel het mooiste resultaat!

smock stitch kussen

Wat een plaatje he?

Heb je ook zin om zo’n stoer kussen te haken, shop dan nu het pakket voor een aantrekkelijke prijs. Haak ook een superhippe Urban Green kussen of stel zelf een mooie combinatie samen. TIP; wij gebruikten een IKEA binnenkussen van 40 x 60 cm.

We zijn heel benieuwd naar jullie ervaring met deze steek en zien graag een keer een foto van de eindresultaten.

Heel veel tunisch haakplezier!

bestelhierhetpakket

Haken doe je bij echtstudio! Tunisch haken; smock stitch

[wpdevart_youtube]BXq9QlVLjk4[/wpdevart_youtube]