Zpagetti haken

Zpagetti is een speciaal soort XXL textielgaren van Hoooked om makkelijk en snel mee te kunnen haken en knopen. Het wordt gemaakt uit restmateriaal uit de mode-industrie en is dus een duurzaam product. Zpagetti textielgaren is zeer rekbaar; het is doorgaans gemaakt uit 92% tot 95% katoen en bestaat voor de rest uit elastaan en/of lycra. De doorsnede van het garen ligt tussen de 1 en 2 centimeter, het is dus heel dik! De dikte en textuur van het garen variëren, dus als je met een patroon werkt doe je er goed aan om niet blindelings de instructies op te volgen, maar het aantal steken aan te passen aan de gewenste afmetingen van je haakwerk.

Je Zpagetti haakwerken kunnen het beste op de hand worden gewassen, of in een kussensloop op lage temperatuur in de wasmachine; op die manier behoudt het zijn vorm. Zpagetti is bij uitstek geschikt voor het maken van stoere en moderne haakwerken met een robuuste uitstraling.

 

 

                     


Zpagetti wol en garen

 


Zpagetti haakpatronen

 


Zpagetti haakboeken

 

                     

 

Leren haken


 Haaknaalden


 Haakaccessoires

   

Wat heb je nodig?

Voor Zpagetti haken heb je alleen Zpagetti garen nodig en uiteraard bijpassende haaknaalden. Met één klos Zpagetti kun je een lap haken van ongeveer een halve meter breed en een halve meter lang. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van hoe dik je Zpagetti garen is, en of je los of strak haakt. Omdat de doorsnede van het garen tussen de 1 en 2 centimeter ligt, heb je grote haaknaalden nodig van 10 - 12mm.

Zpagetti leren haken

Wil je graag Zpagetti leren haken? Dan is het boek Haken met Zpagetti een aanrader! Dit boek is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde haakster. Alle steken die je moet kennen worden uitgelegd en de haakpatronen in het boek zijn gemakkelijk te volgen. Je leert diverse accessoires zoals sjaals en tassen haken, maar er zitten ook talloze leuke interieur ideeën bij. Uiteraard ben je ook van harte welkom op 1 van onze spetterende haakworkshops, leer onder deskundige begeleiding de kunst van het haken.