Amigurumidag Crochet Along 2016

Blijf hier op de hoogte van al het nieuws over de Amigurumidag Crochet Along! Op 15 juni gaan we van start en worden de 8 GRATIS patronen van het amigurumi dream team met jullie gedeeld. De patronen kun je vinden op de echtstudio blog en op de facebookgroep Amigurumidag.

Lees hieronder de spelregels die we op de facebook groep hebben vermeld. Voor het materialen overzicht klik HIER.

 

 

 

Echtstudio Amigurumidag 2015

We hebben er al heel veel zin in; de Echtstudio Amigurumidag staat dit jaar gepland op zaterdag 10 oktober van 12 - 17 uur. Ontmoet al je haakhelden;

Christel Krukkert, DenDennis, Tessa van Riet, Joke van de boeken Zoomigurumi, Kristel van MyKrissieDolls, Annemarie Arts, Marieke Dissel en Herriet van de Wiel van Stip en Haak.

Op Amigurumidag zie je ze allemaal live en kun je je gehaakte creaties laten zien en je favoriete haakboek laten signeren.

Entree voor deze middag is GRATIS en krijg je bovendien ook nog 10% korting op je aankopen.

Ook is er een gezellige haak in waar je met elkaar verder kunt werken aan je amigurumi of aanhaken bij een gezamelijk project. Wil je meedoen aan de haak in dan kun je je aanmelden via info@echtstudio.nl onder vermelding van haak in amigurumidag 2015.

Na ontvangst van een bevestigingsemail is de inschrijving definitief. Deelname aan de haak in is € 12.50 per persoon en dat is inclusief lunch, koffie/thee en lekkers.

Schrijf je snel in want vol  = vol.

Handwerken met Wieke van Keulen

Op zaterdag 20 juni komt Wieke van Keulen naar onze winkel!

 

Van 10 - 12 uur; workshop Fair-Isle breien.

Tijdens de workshop “Fair-Isle” kom je van alles te weten over de Fair-Isle breitechniek, het maken van toverbollen en het werken met een knipbies.

Je leert breien met 2 draden, waarbij je in iedere hand 1 draad houdt. Bij de Fair-Isle techniek raken de draden niet door de war.

Ook ontvang je een “hand-out” met allerlei informatie over het Fair-Isle breien en een patroon om te oefenen.

De workshop is inclusief materialen; een Knitpro symfonie rondbreinaald en 2 bollen prachtige ijslandse wol kleur naar keuze. Wij zorgen voor koffie, thee en lekkers.

Voor deze workshop is brei-ervaring vereist; je moet goed continentaal recht kunnen breien op een rondbreinaald.

De workshop wordt gehouden in onze winkel, Prins Hendrikstraat 99 in Alphen aan den Rijn. 

Kosten: € 35 p.p. (inclusief materialen), dit kan na afloop van de workshop betaald worden, pinnen is mogelijk.

Inschrijven: via info@echtstudio.nl onder vermelding van workshop Fair Isle breien. Zodra je een bevestiging van ons hebt ontvangen is de inschrijving definitief.

 

Van 13 – 16 uur: Handwerken met Wieke van Keulen! 

De winkel zal deze middag veranderen in een knus handwerkcafe! Schuif gezellig aan, neem je eigen haak of breiwerk mee en werk onder genot van thee, koffie en wat lekkers verder aan je creatie. Wieke is er voor je haak en breivragen en kun je haar prachtige creaties bewonderen. 

Entree voor het handwerkcafe is gratis. Om iedereen een zitplaats te garanderen is aanmelden wel noodzakelijk, er is plaats voor 25 personen. Stuur ons een email via info@echtstudio.nl onder vermelding van Handwerken met Wieke. Zodra je een bevestiging van ons hebt ontvangen is de inschrijving definitief.

We zien jullie graag op 20 juni bij echtstudio! 

Op zaterdag 20 juni komt Wieke van Keulen naar onze winkel!

 

Boek Amigurumi sprookjes; signeerfeest!

Er was eens….
 
Een geweldig idee voor een sprookjesboek! Want wat is er nu leuker om de klassieke sprookjes te kunnen voorlezen en dochter en zoonlief knuffelen ondertussen met de gehaakte roodkapje of de boze wolf. Tessa zag dit al helemaal voor zich en toverde alle bekende sprookjesfiguren uit haar haaknaald; sneeuwwitje, rapunzel, de 7 geitjes, het lelijke jonge eendje, ze staan allemaal in haar nieuwste boek: amigurumi sprookjes, haak je eigen sprookjesbos.
 
Zo'n nieuw prachtboek, dat mag wel gevierd worden! Daarom houden we op zaterdag 6 juni een toverachtig signeerfeest bij echtstudio. En daar hoef je niet voor naar een land hier ver, ver vandaan maar gewoon naar Alphen aan den Rijn. Neem de kinderen mee want voor hun is er gratis schmink van 12.00 - 14.00 uur, taart en limonade EN als ze verkleed komen als hun favoriete sprookjesfiguur kunnen ze samen met Roodkapje op de foto.
 
Voor jullie haaksterren is er een meet en greet met Tessa van Riet-Ernst, scoor een handtekening in het nieuwe boek en wie weet maakt ze samen met jou nog een sprookjesselfie.
 
Als je via Facebook of via de mail (info@echtstudio.nl) ook nog mee doet met onze give-away dan maak je zelfs kans op een gratis en gesigneerd exemplaar van Amigurumi sprookjes + € 20 aan katoen naar keuze bij echtstudio. De winnaar wordt woensdag 3 juni bekend gemaakt.

We zien jullie graag zaterdag 6 juni van 12 - 16 uur bij echtstudio, entree is gratis!

 

Scheepjes spring to summer CAL 2015!

Een nieuwe Crochet Along van Scheepjes! Doe ook mee met de "Scheepjes Spring-to-Summer CAL 2015" en reserveer nu al 1 van de prachtige pakketten.

Deze CAL start op 10 juni en duurt 11 weken. Elke woensdag wordt een deel van het patroon gepubliceerd op scheepjes.nl en in de facebookgroepen. Na deze 11 weken haken heb je een prachtige omslagdoek naar het ontwerp van Annelies Baes.

Het gebruikte garen is het nieuwste en speciaal voor deze Crochet Along uitgebrachte garen Scheepjes Linen Soft. Een geweldig mooi solide garen met natuurlijke look, gemaakt van linnen en katoen. Scheepjes heeft 3 selecties gemaakt uit de mooie kleurencollectie met de klinkende namen Peacock (pauw), Heron (reiger) en Hummingbird (kolibrie). Zo is er voor iedere persoonlijke smaak een passend pakket te vinden.

De aanbevolen naalddikte voor dit garen is haaknaald 4mm, houd daarbij rekening of je strak of los haakt. De Crochet Along pakketten worden aangeboden in een Scheepjes eco haaktas, hierin zitten 15 bollen Scheepjes Linen Soft en een luxe Scheepjeslabel voor een leuke finishing touch aan je omslagdoek.

Het patroon van de omslagdoek is geschikt voor beginnende en gevorderde hakers, ook zullen er instructievideo's beschikbaar zijn. De haakpakketten worden in week 21 (week van 18 mei) door de leverancier verzonden.

 

Handwerkbeurs afterparty!

 

Voor iedereen die niet naar de handwerkbeurs in Zwolle is geweest houden we donderdag 19 februari t/m zaterdag 21 februari de drie woldwaze dagen bij echtstudio! Profiteer online van mooie aanbiedingen en ook in de winkel in Alphen aan den Rijn kun je van 10 - 17 uur lekker shoppen voor aantrekkelijke beursprijzen. De aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt.

 

Stylecraft van € 2,75 voor € 2,50

Stylecraft chunky van € 2,75 voor € 2,50

Wondersoft van € 2,45 voor € 2,15

Polaris van € 4,50 voor € 3,75

Eskimo van € 2,15 voor € 2,00

Catania van € 2,15  voor € 2,00

Harlequin van € 4,95 voor € 4,00

Phildar coton 3 van € 2,10 voor € 2,00

Myboshi nr 1 van € 3,50 voor € 3,15

 

 Handwerkbeurs Zwolle, 12 - 15 februari IJsselhallen

 

 

Van 12 tot 15 februari is de handwerkbeurs Zwolle in de IJsselhallen en ook dit jaar zijn we aanwezig bij dit grote handwerk event. Onze stand staat 4 dagen vol met leuke garens, accessoires, boeken, inspiratie EN in het weekend special guests!

Op zaterdag 14 februari (Valentijnsdag): meet en greet Tessa! Auteur van o.a. Amigurumi in Love. Laat je boek signeren en bewonder haar nieuwste amigurumi's..

Op zondag 15 februari meet en greet Claire!  Van 10 - 12 uur en van 15 - 16 uur komt ze haar nieuwe boek Haakgeluk byClaire voor je signeren.

Dus kom gezellig langs bij stand nr 77 en profiteer van de beursaanbiedingen.

 
 

 

 

Op WereldLepraDag (zondag 25 januari) geeft amigurumist DenDennis het startschot voor de Haakathon. Deelnemers uit heel Nederland haken die dag een recordaantal Rode Katers voor het goede doel, de Leprastichting.

Beginners én gevorderden, iedereen is welkom bij de Haakathon. DenDennis (ontwerper van de onweerstaanbaar vrolijke gehaakte beestjes, ook wel amigurumi’s) leert je de beginselen van het haken of je wisselt tips en trucs uit met andere fanatieke hakers.

De opbrengst van de verkochte katers gaat naar creatieve opleidingen voor vrouwen met een handicap door lepra. Lila uit Nepal leerde zo kleding en knuffels naaien. Daardoor heeft ze nu een klein inkomen én een paar nieuwe vriendinnen. Alle deelnemers laten zich bovendien sponsoren door hun familie, vrienden en/of collega’s.

Waarom de Rode Kater?
Jan Kruis, de geestelijk vader van de Rode Kater uit Jan, Jans en de Kinderen, is ambassadeur van de Leprastichting. Hij tekende twee avonturen waarin de bekende stripfamilie in aanraking komt met leprapatiënten, om aandacht te vragen voor deze verminkende vergeten ziekte.

Wat is lepra?
Lepra is een besmettelijke ziekte, die handen, voeten en ogen aantast en op termijn leidt tot ernstige handicaps. 215.000 nieuwe patiënten worden er jaarlijks gevonden en 1,5 miljoen mensen moeten leven met een handicap door lepra. Onnodig! De Leprastichting wil dat lepra niet langer levens verwoest. Wij zorgen voor vroege opsporing, om handicaps te voorkomen. Voor genezing om de keten van besmetting te doorbreken. En voor medische, sociale en (soms) economische revalidatie. Zodat ex-patiënten gewoon weer kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Inschrijven en meer info
Wanneer en waar: 25 januari vanaf 10.00 uur in het Ignatiusgymnasium in Amsterdam en echtstudio in Alphen aan den Rijn
Inschrijven en meer info via: www.lepra.nl/haken.

 

 

New years party 10-01-2015

Kom gezellig langs op onze new years party met special guest DenDennis! Proosten op een creatief nieuwjaar en feesten met DenDennis want al zijn nieuwe creaties voor het nieuwe boek DenDennis viert feest zijn in het echt te bewonderen. We staan om 12 uur klaar met een glaasje bubbels en een heerlijk stukje taart. Shop met 10% korting en entree is gratis!

De new years party vindt plaats in de winkel, Prins Hendrikstraat 99 in Alphen aan den Rijn.

Tot zaterdag!

 

 

 

 

Zomervakantie

vrijdag 18 juli 2014 

ZOMERVAKANTIE; de gehele vakantieperiode is de winkel geopend, ook is er op woensdagavond de haak in. Bestellingen via de website worden gewoon behandeld, houd wel rekening met een langere verwerkingstijd van circa 3 werkdagen. Mocht er haast zijn met de bestelling dan kan er contact opgenomen worden met de klantenservice van 10 - 17 uur op nummer 0172 - 748111 of een email naar info@echtstudio.nl 

 

 

Amigurumi in love, het nieuwe boek van Tessa van Riet

Dinsdag 3 juni 2014

Amigurumi in love is vanaf half juli te koop!

In Amigurumi's in love van Tessa van Riet-Ernst staan 15 amigurumi-patronen om verliefde koppels te haken. Van twee lucifers die in vuur en vlam staan, stapelverliefde koeien die elkaar eeuwige trouw beloven tot omstrengelde rupsen die samen een appel delen. Haakbeestjes waar iedereen direct verliefd op wordt! Alle amigurumi's zijn voorzien van duidelijke beschrijven, zodat zowel beginners als gevorderden aan de slag kunnen met de haakpatronen.

SAVE THE DATE! Op zaterdag 12 juli houden we een feestelijke signeersessie van 12 - 15 uur bij echtstudio! Meet en greet Tessa van Riet en laat je boek signeren. Wij zorgen voor lekkere hapjes en drankjes en de toegang is gratis. Meer informatie en het definitieve programma volgt via onze nieuwsbrief.

 

 

 

 

Nieuwe website echtstudio

Woensdag 28 mei 2014

Sinds een paar dagen is echtstudio overgegaan op een nieuwe website. Met de nieuwe website kunnen wij u nog beter van dienst zijn. Zo hebben wij een betere zoekstructuur en kunt u makkelijker haakpakketten bestellen. De collectie wol en garen is uitgebreid en er zijn extra producten toegevoegd zoals vilt, stofjes en stationery producten. Ook is het mogelijk om een wensenlijst aan te maken met favoriete producten en zijn de verzendkosten binnen Nederland nu standaard slechts € 2,95. Boven de € 50 is het gratis verzenden, ook naar Belgie!

Uw feedback stellen wij zeer op prijs!

Er wordt achter de schermen nog druk gewerkt aan de website, hierdoor zullen sommige artikelen nog niet te vinden zijn en zullen bepaalde functionaliteiten nog niet helemaal vlekkeloos werken. Mocht u hierover vragen of opmerkingen hebben dan horen wij dit graag via info@echtstudio.nl of telefonisch 0172-416117.

Wij wensen u veel online shopplezier toe!

Uiteraard zien we u ook graag verschijnen in onze winkel in Alphen aan den Rijn. De winkel is geopend van maandag t/m zaterdag van 10 -17 uur. Koopavond op woensdag van 19 - 21 uur.

Met vriendelijke groet,

Team echtstudio