Kleding haken

De winkels hangen momenteel vol met gehaakte kleding, zoals gehaakte poncho’s, sjaals, truien, jurken, rokken en nog veel meer. Maar waarom zou je daar geld aan uitgeven als je je eigen kleding kunt haken? Haken is hot! Zelf kleding haken is niet alleen veel leuker om te doen, maar je kunt je kleding ook nog eens helemaal maken zoals je het zelf wil hebben!

                     

Fournituren

 

Kleding haakpatronen

 

Wol en garen

 

                     
 Kleding haakboeken Leren haken Haaknaalden

   

Wat heb je nodig?

Afhankelijk van wat je wilt haken, heb je alleen een baar bolletjes garen, een haaknaald in een bijpassende dikte en een patroon nodig. Soms kan het handig zijn om wat haakaccessoires in huis te hebben, zoals stitchmarkers of een toerenteller. 

Kleding leren haken

Er zijn vele boeken verkrijgbaar waarmee je zelf kleding kunt leren haken. Als je nog een beginnende haakster bent, kun je het beste beginnen met accessoires. Echtstudio heeft een uitgebreid assortiment voor haken voor beginners. Daarvoor is het boek Mutsen Haken en Meer een aanrader. Verder vindt je op deze pagina talloze patronen om zelf kleding en accessoires te haken, met o.a. mutsen, sjaals, poncho’s, jurken en handwarmers. Bestel vandaag nog een leuk patroon en voor je het weet sta je in de spotlight in je zelfgehaakte creaties! 

Als je nog een beetje onzeker bent over je haakskills kun je er ook voor kiezen om een workshop te volgen. Dat is niet alleen heel leerzaam, maar nog hartstikke gezellig ook! Kijk op deze pagina voor meer informatie!