Drops haken

Drops is een populair merk garen, opgericht in 1982, dat wordt vervaardigd door het uit Noorwegen afkomstige bedrijf Garnstudio. De garen zijn gemaakt van schitterende natuurlijke vezels en verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. De meeste Drops garen zijn gemaakt van schapenwol, alpaca wol, katoen, linnen, mohair en zijde. Deze materialen zullen we hieronder nader toelichten.

                     

Drops wol en garen

 

Haakpatronen

 

Breipatronen

 

                     
Leren haken  Haaknaalden  Haakaccessoires

   

Alpaca wol

Alpaca wol is afkomstig van de alpaca en lijkt wat de structuur betreft erg op schapenvol. Het is echter veel warmer, prikt niet en bevat geen lanoline (wolvet). Het is van nature een hypoallergeen product.

Mohair

Mohair is een luxe vezel, afkomstig van angorageiten. Het biedt net zoveel warmte als wol, maar is veel lichter en vilt niet snel. Ze hebben een zachte glans en worden doorgaans tot een luchtig garen gesponnen.

Schapenwol

Schapenwol is een relatief grove vezel, die erom bekend staat goed warmte vast te kunnen houden. Het uiterlijk van schapenwol verschilt sterk per schapenras. De wol van het merinosschaap is één van de fijnste wolsoorten die er zijn. De merinoswol van Drops is afkomstig van schapen uit Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.

Zijde

Zijde is een lange, fijne vezel die afkomstig is uit de poppen van zijderupsen. Zijdevezels behoren tot de sterkste natuurlijke vezels die er zijn, en zijn zeer geschikt om met andere vezels te mengen.

Katoen

Katoen is afkomstig van de katoenplant en wordt meestal tot een dun garen gesponnen. Het is zacht en ademend, waardoor het bij uitstek geschikt is voor bijvoorbeeld zomerkleding. Het is niet zo sterk als zijde en linnen, maar wel sterker dan wol.

Linnen

Linnen wordt gemaakt uit de stelen van de vlasplant. Het is een zeer sterke vezel met een uitstekend vocht absorberend vermogen, en wordt naarmate hij ouder wordt steeds mooier.

Haken met Drops garen

Zoals je ziet heeft elke vezel haar eigen specifieke kwaliteiten. De grovere vezels zorgen voor een sterker en duurzamer garen, terwijl de fijnere vezels zachter en comfortabeler aanvoelen. Het Drops ontwerpteam creëert voor elk soort garen speciale brei- en haakpatronen, welke worden ontwikkeld zodat de unieke eigenschappen van elk garen worden benadrukt. Veel van deze patronen zijn online gratis te downloaden, waardoor je naar hartenlust kunt experimenteren. Daarnaast zijn Drops garen ook nog eens zeer aantrekkelijk geprijsd, wat het een zeer toegankelijk merk maakt voor iedereen die het leuk vindt om te breien of te haken.