Spirit of Flora Crochet Along – Een nieuwe crochet along van ontwerpster Jane Crow; Spirit of Flora. In samenwerking met Stylecraft en het magazine Inside Crochet is deze mooie creatie tot stand gekomen. Het zijn 12 verschillende vierkanten met allemaal een mooi en uitdagend ontwerp. De patronen worden in delen gepubliceerd. Het eerste deel komt in magazine nr 154, deze is vanaf 5 januari 2023 te koop. Het laatste deel wordt in het magazine nr 164 gepubliceerd in totaal 11 delen.

De Spirit of Flora blanket is geïnspireerd op de Arts & Craft tegels van ontwerper William de Morgan. Met deze 12 “tegels” kun je zelf aan de slag voor het ontwerpen van jouw droomcreatie. In het magazine worden diverse mogelijkheden getoond om zo de creativiteit van de handwerkers te stimuleren. De crochet along is dus iets anders dan voorgaande jaren en kun je zelf bepalen wat je met de patronen gaat maken. Jane heeft voor deze Crochet Along een starterpack samengesteld met 1 bol van 13 verschillende tinten Stylecraft Life DK en Stylecraft ReCreate DK.
Houd er rekening mee dat je meer bollen nodig kunt hebben afhankelijk van het gekozen ontwerp, de kleurencombinatie en de afmeting. Wij hebben geen informatie over de grootte van de creatie die met het starterpack gemaakt zou kunnen worden.
Met dit starterpack kun je deelnemen aan de Crochet Along en de creatie zelf aanpassen naar de gewenste grootte. In het magazine komen nog drie aanvullende patronen voor het haken van een tas, een sjaal en een kussen. Jane gebruikt hiervoor de Spirit of Flora motieven zodat het patroon op vele manieren gebruikt kan worden.
Waar vind ik het patroon?
Er is een speciale aanbieding van het magazine Inside Crochet. Voor een digitaal abonnement betaal je 26,99 GBP voor 11 maanden. Naast de crochet along patronen ontvang je nog heel veel andere leuke haakinspiratie in deze magazines.
LET OP; het is een Engelstalig magazine, voor zover wij weten is er geen Nederlandse vertaling beschikbaar.
KLIK HIER voor de aanbieding.
Wat heb je nodig voor de STARTERPAKKET Spirit of Flora crochet along?
Jane heeft gebruikt gemaakt van de Stylecraft life dk en Stylecraft reCreate DK
Stylecraft Life DK
75% Premium acryl, 25% wol – 298m per 100g
aqua
caramel
cardinal
cascade
copper
cranberry
french blue
oatmeal
olive
parchment
Stylecraft Recreate DK
40% wol, 30% acryl en 30% polyester, alle vezels zijn gerecycled. 350m per 100g
avocado
blush
rose
haaknaald 4/4.5mm
Wanneer start de crochet along?
De crochet along start op 5 januari 2023, het eerste deel van het patroon vind je in nr 154 van het magazine Inside Crochet.

De Stylecraft Life dk bevat 25% wol en de Stylecraft Recreate DK 40% gerecycled wol. Het garen krijgt daardoor een luxe uitstraling.

Voor iedereen die niet tegen wol kan en wat voordeliger uit wil zijn, hebben we een alternatief pakket samengesteld met Stylecraft special DK 100% acryl garen. De kleuren zijn niet hetzelfde als de Life DK maar het geheel heeft dezelfde uitstraling.

Aangezien Jane Crowfoot een starterskit promoot om zodoende iedereen de vrijheid te geven om zelf de uiteindelijke grootte en kleurstelling van de creatie te bepalen, kunnen de aantallen desgewenst aangepast worden.

Voor de liefhebbers van katoen hebben we alternatief pakket samengesteld met byClaire cotton en SMC Catania (100% katoen, 125m per 50gr).

Aangezien Jane een starterskit promoot om zodoende iedereen de vrijheid te geven om zelf de uiteindelijke grootte en kleurstelling van de creatie te bepalen, hebben we voor iedere originele kleur Life DK en Recreate DK 3 bollen katoen aangegeven. Het aantal kan gewijzigd worden naar eigen inzicht.