Haakpakket Fireside blanket Attic24  – Lucy van Attic24 heeft weer een prachtige deken ontworpen voor de koudere maanden. Een warme en sfeervolle creatie gehaakt met de Stylecraft Highland Heathers DK.

Stylecraft Highland Heathers DK is een zacht acryl garen in een rijk palet van 21 tinten met namen en kleuren die zijn geïnspireerd op de Schotse Hooglanden. De grove, gedraaide structuur van de draad zorgt voor een stoere en ambachtelijke tweed look.

Het garen is ideaal voor het haken en breien van mooie tweed truien of omslagdoeken. Het is ook zeer geschikt voor het maken van bijvoorbeeld woondekens en andere home deco accessoires. Stylecraft Highland Heathers DK is zacht, soepel en is net als de collectie Stylecraft special DK zeer makkelijk te verwerken. De draaddikte is vergelijkbaar met de Stylecraft special DK. Combineer beide collecties voor nog meer mogelijkheden. Gebruik haaknaald 4mm voor kleding toepassingen en het haken van dekens. Voor het haken van amigurumi’s adviseren wij echter het gebruik van haaknaald 3,5mm om een mooie dichte structuur te verkrijgen.

De stekenverhouding is 22 steken x 30 toeren voor een proeflapje van 10 x 10 cm. Het garen kan tot 30 ºC gewassen worden in de wasmachine.

De Fireside blanket is gehaakt met een zeer eenvoudig haakpatroon dus ook geschikt voor de beginnende haker. Het haakpatroon met duidelijke foto instructies is GRATIS beschikbaar op haar blog per 21 september 2022 (zoek op Fireside blanket). De blog van Lucy is Engelstalig maar door de uitgebreide foto instructies is het patroon heel goed te volgen. Bestel hier het pakket en haak een heerlijke deken om lekker onder te kruipen tijdens de koudere dagen.

Alle info op een rij van het Haakpakket Fireside blanket:

  1. Het patroon is GRATIS beschikbaar per 21 september 2022 op de blog van Attic24 in het Engels.
  2. De gebruikte haaksteek is zeer eenvoudig waardoor deze deken heerlijk weghaakt. Het patroon wordt via een duidelijke foto tutorial uitgelegd dus ook prima te doen voor de beginnende haker. De aanbevolen haaknaald is 4mm.
  3. Het pakket bevat 12 bollen Highland Heathers DK en is genoeg voor het haken van een deken van 120×120 cm.

De gebruikte kleuren van links naar rechts:

♥ Tayberry ♥ Whiskey ♥ Lichen ♥ Loch ♥

♥ Thrift ♥ Marmalade ♥ Gorse ♥ Firth ♥

♥ Thistle ♥ Heather ♥ Bracken ♥ Cairn ♥