Je eigen kerststal haken; een superleuk haakproject dat bij heel veel haakSTERREN op de to do list staat. Je kunt het hele jaar door starten met Maria en Jozef, het kindje Jezus, de kribbe, de herders en de engelen, de wijzen uit het oosten, schapen, de os en de ezel.

De kerststal is in de advent- en kersttijd een geliefd object in de huiskamer. En wat is er nu leuker dan een zelfgehaakte groep? Met veel liefde en gevoel haakte Christel Krukkert alle figuren uit de kerststal, zodat haar vele fans het kerstverhaal zelf tot leven kunnen laten komen. Met prachtige foto’s en heldere werkbeschrijvingen.

Je eigen kerststal haken is een heruitgave van het boek Haak je eigen kerststal. Voor deze volledig herziene editie heeft Christel alle figuren gehaakt in nieuwe, sfeervolle kleuren, waarbij het hippe garen Scheepjes Stone Washed is gebruikt.

Scheepjes Stone Washed

Scheepjes Stone Washed is een hoogwaardige katoen-acrylmix in gewichtsklasse Sport, die ondanks de robuuste naam zijdezacht aanvoelt. Het karakteristieke stonewashed uiterlijk ontstaat door de combinatie van ecru katoen met kleurige en donzige acrylvezels. Het garen is samengesteld uit een mix van 78% katoen en 22% acryl. Daardoor heeft het de ademende kwaliteit van katoen. Daarnaast is het dankzij het acryl sterk en gemakkelijk in onderhoud. Die combinatie maakt Scheepjes Stone Washed ideaal voor de meest uiteenlopende brei- en haakprojecten en bovendien geschikt voor elk seizoen.

Het garen is verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpalet, variërend van zachte pastel- en aardetinten tot heldere kleuren. De aanbevolen naalddikte is 3.00-3.50mm. Een bol Scheepjes Stone Washed weegt 50 gram en heeft een looplengte van 130 meter.

byClaire cotton

Wil je liever de kerststal in katoen haken? Shop dan het alternatieve garenpakket met byClaire cotton. De figuren zullen iets kleiner worden aangezien byClaire cotton gehaakt wordt met haaknaald 2,5mm ipv haaknaald 3.0mm voor de Stone Washed.

ByClaire cotton is een 100% gemerceriseerd katoen en heeft een lichte glans voor een zijdeachtige uitstraling. Het is zeer geschikt voor diverse haak en breiprojecten zoals amigurumi’s en kleding. Een bol byClaire cotton weegt 50 gram en heeft een looplengte van 125 meter.

Christel Krukkert

Christel is de succesvolle auteur van meer dan twintig haakboeken. Haar amigurumi zijn razend populair. Haar fans volgen haar op Instagram, Facebook of haar website. Christel heeft meer dan 30.000 volgers op Facebook en Instagram en zelfs een facebook-fanpagina.

Wil je direct aan de slag? Shop naast het boek ook het haakpakket boek Je eigen kerststal haken met alle benodigde kleuren en materialen.

Benodigde materialen Je eigen kerststal haken
Scheepjes Stone Washed aantal bollen ByClaire Cotton
Ca. 170 g bruin (Brown Agate, kleurnr. 822) 4 hazelnut
Ca. 140 g wit (Moon Stone, kleurnr. 801) 3 ivory
Ca. 130 g roze (Rose Quartz, kleurnr. 820) 3 light pink
Ca. 120 g lichtbruin (Boulder Opal, kleurnr. 804) 3 taupe
Ca. 100 g oker (Yellow Jasper, kleurnr. 809) 2 ocher
Ca. 75 g donkerbruin (Obsidian, kleurnr. 829) 2 chocolate
Ca. 50 g grijs (Smokey Quartz, kleurnr. 802) 1 light grey
Ca. 50 g lichtgroen (Canada Jade, kleurnr. 806) 1 pistache
Ca. 45 g oranje (Coral, kleurnr. 816) 1 apricot
Ca. 40 g blauw (Turquoise, kleurnr. 824) 1 seagreen
Ca. 40 g paars (Deep Amethyst, kleurnr. 811) 1 lila
Ca. 45 g geel (Beryl, kleurnr. 833) 1 yellow
Ca. 30 g rood (Carnelian, kleurnr. 823) 1 coral
Ca. 25 g donkerblauw (Blue Apatite, kleurnr. 805) 1 petrol
Ca. 20 g zwart (Black Onyx, kleurnr. 803) 1 dark grey
Ca. 20 g donkerroze (Tourmaline, kleurnr. 836) 1 pink
Ca. 15 g groen (Malachite, kleurnr. 825) 1 emerald
Ca. 10 g lichtgrijs (Crystal Quartz, kleurnr. 814) 1 silver grey
Ca. 5 g lichtblauw (Larimar, kleurnr. 828) 1 iceblue
Ca. 5 g zandkleur (Axinite, kleurnr. 831) 1 linnen
veiligheidsogen zwart 9 mm 13 paar 8 mm
veiligheidsogen zwart 6 mm 4 paar 5 mm

Onderstaande benodigde materialen zitten niet in het garenpakket. De fiberfill/poppenvulling en benodigde haaknaald kan los besteld worden.

  • 4 satéprikkers
  • Stuk dik karton
  • Fiberfill
  • Haaknaald nr. 3
  • Stopnaald