Scheepjes MAL Beatrix Blanket – Haak mee met de nieuwe Scheepjes MAL (make-a-long). De Beatrix Blanket is een opvallende verschijning in ieder woonvertrek. Dankzij het rijke damastpatroon en het subtiele kleurverloop.

Jellina Verhoeff van Jellina Creations ontwierp deze elegante deken voor YARN Bookazine 12 Romance. Zij haalde haar inspiratie uit werk van Rossetti.  Het schilderij Beata Beatrix waarop hij zijn muze en geliefde Lizzie Siddal afbeeldt, staat bekend om het interessante spel tussen licht en schaduw. De Beatrix Blanket wordt gehaakt met de Tapestry techniek met Scheepjes Whirl en Whirlette. Ook is er keuze uit de verrassende nieuwe combinatie van Scheepjes Our Tribe en Metropolis.

Over de Make-A-Long

De romantische Beatrix Blanket is ontworpen voor iedereen die houdt van kleur én van verloopgarens. De originele deken is gemaakt met meerdere bollen van één kleur Whirl en twee verschillende kleuren Whirlette. Met behulp van de Tapestry haaktechniek wordt het damastmotief gehaakt. Het unieke effect dat hierdoor ontstaat, is nagebootst in een nieuwe uitvoering van dit ontwerp gemaakt met Scheepjes Our Tribe en Scheepjes Metropolis.

De Beatrix Blanket MAL is perfect voor de gemiddelde crafter die zijn of haar vaardigheden in Tapestry haken wil ontwikkelen of opfrissen en wil experimenteren met kleurverloop. Samen met de wekelijkse blogposts van ontwerpster Jellina, de ondersteuning binnen de Officiële Facebook Groepen in de vorm van de kundige en behulpzame Facebook moderators en admins en de Scheepjes Community zorgt Scheepjes ervoor dat alle ingrediënten voor een inspirerende MAL aanwezig zijn.

Patroon

Het haakpatroon voor de Beatrix Blanket is te vinden in YARN Bookazine 12 – Romance. Naast het geschreven patroon is er ook een haakdiagram voor het damastmotief en voor de rand. Bij aanschaf van het garen ontvang je het Bookazine t.w.v. 9,95 euro GRATIS!

In YARN Bookazine 12 Romance staan nog 16 moderne haak- en breipatronen waarin functionaliteit en schoonheid verenigd worden in de diverse steekpatronen, garenkeuzes, geborduurde details en rijke kleurstellingen. De prachtige kanten patronen en traditionele motieven van 11 haak- en 6 breipatronen zijn geïnspireerd op schilderijen, behang en wandkleden in Victoriaanse stijl. Het zijn stuk voor stuk zeer gedetailleerde draagbare projecten én woonaccessoires waarin het ambacht en plezier van zelf creëren gevierd wordt.

Erratum

Let op: voor het Beatrix Blanket patroon is een correctie beschikbaar. Speciaal voor de Make-A-Long is er voorafgaand aan de start een printbaar erratum beschikbaar gemaakt.

Benodigdheden

  • Scheepjes Whirl (60% Katoen, 40% Acryl; 215 gr/1000 m)
    Kleur A: 3 garencakes
  • Scheepjes Whirlette (60% Katoen, 40% Acryl; 100 gr/455 m)
    Kleur B:  2 garencakes
    Kleur C:  1 garencake
  • 3 mm haaknaald

Alle informatie op een rij:

Wanneer start de MAL – 1 juni 2022
Hoe lang duurt de MAL – 4 weken
Waar kan ik het patroon vinden? – Scheepjes Yarn Book-A-Zine no 12 editie Romance, GRATIS bij aanschaf van het garen.
Is het patroon los te koop? – Het patroon is alleen beschikbaar in de Scheepjes Bookazine.
Waar kan ik om hulp vragen en kan ik foto’s delen? – Hier in de Scheepjes Facebook Groep (Nederlands).
Wat is het niveau van de MAL? – Voor de gemiddelde haakster.

Kleurstelling #1
Zoals gezien in YARN Bookazine No. 12 – Romance

Scheepjes Whirl (60% Katoen, 40% Acryl; 215g/1000m)
Kleur A: 769 Blackberry Mint Chip x 3 garencakes

Scheepjes Whirlette (60% Katoen, 40% Acryl; 100g/455m)
Kleur B: 885 Plum x 2 garencakes
Kleur C: 882 Tangy Olive x 1 garencake

Kleurstelling #2
Extra Whirl Versie

Scheepjes Whirl (60% Katoen, 40% Acryl; 215g/1000m)
Kleur A: 754 Green Tea Tipple x 3 garencakes

Scheepjes Whirlette (60% Katoen, 40% Acryl; 100g/455m)
Kleur B: 865 Chewy x 2 garencakes
Kleur C: 854 Blueberry x 1 garencake

Liever een eigen kleurencombinatie uitzoeken? Meer informatie over kleurencombinaties Whirl en Whirlette vind je op de blog van Simysstudio (KLIK HIER)

Heel veel haakplezier met deze mooie Scheepjes Make-a-long!