Begin van dit jaar startte de Harbour Crochet Along van Lucy van Attic24. Deze keer was de kleurencombinatie geïnspireerd op de levendige kleuren van de vissersboten in de havens aan de North Yorkshire kust. De combinatie van blauw- rood en geeltinten maakt een vrolijk kleurenpalet. Het patroon is een eenvoudige ripple steek en geschikt voor beginners.

Inmiddels zijn er heel veel Harbour Blankets afgerond en zie je ook mooie eigen samengestelde combinaties verschijnen. De haakSTER van de deze week Ineke Matthijssen stuurde ons al een keer een foto van een echte regenboogdeken in de populaire wafelsteek.

Deze regenboogkleuren in Stylecraft special DK bleken ook heel goed uit te vallen met het patroon van de Harbour Blanket. In februari startte Ineke met haken en een paar maandjes later…tadahhhh!

Ineke gebruikte deze 15 kleuren Stylecraft special DK: Plum/Violet/Lavender/Aster/Empire/Teal/Kelly green/Grass green/Lime/Dandelion/Sunshine/Spice/Matador/Lipstick/Claret. Deze 15 bollen waren voldoende voor het haken van de deken van circa 120 x 175cm.

We vonden deze spetterende Rainbow Harbour Blanket supervrolijk en vonden het daarom leuk om Ineke eens in het zonnetje te zetten. Maak kennis met deze creatieve haakSTER die haar creaties ook nog eens inzet voor goede doelen:

Vertel eens wat over jezelf;

Ik ben Ineke Matthijssen, woon in Roosendaal, Noord Brabant, net 62 jaar geworden. Ik heb 2 kinderen en 3 kleinkinderen.
Door rugproblemen kan ik al vele jaren niet werken, maar gelukkig kan ik mijn plezier en energie kwijt in het haken.
Al heel wat voor de kleinkinderen gehaakt; dekens, knuffels, letters van de naam.

Sinds wanneer haak je en hoe heb je het geleerd?

Handwerken was vroeger een vak op de Middelbare School waaronder een babyjasje in tunische haaksteek en slofjes breien. Mijn moeder was coupeuse en verder ook erg creatief.
Daarvan leerde ik nog meer haaksteken en ook breien. In die koude winters droeg ik regelmatig mijn zelfgebreide truien. Lange tijd was haken of breien niet “cool”.
Rond 2014 ben ik weer begonnen. Mijn eerste project was een sneeuwpop van Hoooked garen.

Wat of wie is je inspiratiebron:

Inmiddels heb ik al heel wat boekje met amigurumi’s. Dankzij blogs en nieuwsbrieven van verschillende sites, kom je steeds weer nieuwe ideetjes tegen.

Welk garen haak je het liefst?

Na die eerste sneeuwpop vond ik het Drops Paris garen wel top. Maar al snel bleek dat met dunner garen de knuffels er wel mooier uitzagen. Vooral Catania en Phildar gebruikt. De garens van byClaire uit de pakketten met de lichte tinten dekens werkt ook prettig.  Maar voor andere dekens is Stylecraft Special DK mijn superfavoriet. Blijft erg mooi, ook na wassen!

Wat zijn je unfinished objects?

Die heb ik eigenlijk zelden. Soms ben ik aan 2 dingen bezig, maar maak die eerst af voordat ik verder ga. Ik vind het niet prettig als het niet af is!

Wat zijn je haakambities.

De kleinkinderen kloppen nog regelmatig aan voor een speciaal haakwerkje; kortgeleden een SuperMario, een Argonaut. Oma kent het niet, maar dat is met internet zo verholpen!!
Voor kinderen in Tjernobyl haak ik knuffeltjes. Die blijken tot op de draad te worden versleten. Zo werkt het aan 2 kanten; restjes gaan op en kinderen maak je dol gelukkig. Nu net een deken gehaakt voor Oekraïne, ook dankbaar werk.
Want ik heb een bomvolle kast met haakwerk, die ik zelf wil bewaren…… Ook al heel veel weggeven of gehaakt voor speciale gelegenheden.

Toch heb ik kortgelden nog 2 nieuwe boekjes aangeschaft; het derde boekje van Christel Krukkert. Zo leuk om al die kleertjes en knuffels te kunnen combineren. En ook het boekje bollebellys haken; weer eens iets anders .
Maar in de planning staat het haken van nog een leuke deken; maar moet nog gaan kiezen welke……Ondertussen weer verder met de knuffeltjes voor Tjernobyl en nu ook Oekraïne.

Groetjes, Ineke

Hartelijk bedankt Ineke voor het delen van deze regenbooginspiratie, daar heb je heel veel mensen blij mee gemaakt! Wil je ook een Rainbow Harbour blanket haken? Shop dan hier het garenpakket en download het gratis patroon via de website van Lucy van Attic24.