We gaan het weekend in met een superleuke haakSTER van de week! Deze creatieve jongedame stuurde ons foto’s van prachtige XL amigurumi’s. Deze knuffels waren gehaakt met byClaire softmix en naald 5mm waardoor ze extra groot en een nog grotere knuffelfactor hadden. We wilden zo’n XL amigurumi eigenlijk wel eens in het echt zien..dus is deze haakSTER in rap tempo aan de slag gegaan met een speciaal project uit het boek Amigurumi Verkleedfeestjes.

Boek Amigurumi verkleedfeestjes.
Een nieuw haakboek waarmee je 4 basis figuren kunt aankleden met een geweldige garderobe.
Zo vlak voor de feestdagen vonden we de kerstoutfit wel heel erg sfeervol. En binnen een week ontvingen we van deze turbo haakSTER een doos met daarin Becca het kersthertje gehaakt met byClaire softmix!
Kijk haar eens staan samen met onze Tomte (25cm zonder muts) en Becca is bijna 40cm groot!
Benieuwd naar deze haakSTER van de week en wil je weten hoeveel UFO’s zij nog heeft liggen? Maak dan kennis met Tamara in ons haakSTERREN interview:

HaakSTER van de week!

Vertel eens wat over jezelf
Hoi, wat leuk dat je dit leest!
Ik ben Tamara Zondag en woon samen met mijn zoontje Mees van 8 in Oss, Noord-Brabant. Sinds zijn tweede levensjaar ondernemen we samen de leukste dingen, na de scheiding met zijn vader. Zo zijn we samen al meerdere keren naar Griekenland en een keer naar Mallorca geweest. Maar ook naar Disneyland, wat keek hij zijn ogen uit daar! Hopelijk kunnen we komend jaar weer een keer een mooie reis gaan maken.

Op dit moment heb ik al geruime tijd weer een LAT-relatie en heb ik dus weer een nieuwe liefde in mijn leven mogen krijgen.

Sinds wanneer haak je en hoe heb je het geleerd?
Toen ik een jaar of 13 was, heb ik bij een vriendinnetje de eerste steken op een breinaald gezet. Ik vond dit erg leuk om te doen en zag vroeger, toen ik klein was, mijn moeder vaak de mooiste truien op een breimachine maken. Zo heeft ze voor mij ook een aantal truien gemaakt, waaronder een trui met een paardenkop en een trui met papegaaien. Ik denk dat ik toen al wel geïnspireerd ben geraakt met het handwerken. Sowieso heb ik het altijd al leuk gevonden om creatief bezig te zijn.
Met het haken zelf ben ik nu zo’n 5,5 jaar geleden begonnen en niet meer gestopt. Op aanmoediging van de vriendin, waarbij ik ook mijn eerste breisteken heb opgezet, heb ik kennis gemaakt met het haken. We hadden zeker 10 jaar geen contact meer gehad, toen zij via Facebook erachter kwam dat ik inmiddels gescheiden was en weer in Oss woonde. Ze is me toen op komen zoeken en sindsdien hebben we weer veel contact en spreken we regelmatig af, waarbij ook onze handwerkprojecten tevoorschijn komen. Echter wordt er de ene keer meer aan gewerkt dan de andere keer, omdat we het dan veel te druk hebben om weer bij te praten. Tevens ben ik via haar weer in contact gekomen met andere haaksters, waardoor je elkaar kunt inspireren en helpen wanneer je vastloopt. En is 1 van deze haaksters inmiddels niet alleen een vriendin, maar ook een schoonzus van me geworden.

Tevens heb ik het breien nu ook weer opgepakt en wissel beiden met elkaar af. Ik vind het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn en op deze manier leuke dingen te maken. Daarnaast geeft het handwerken mij ook ontspanning en helpt het mij om mijn gedachten te verzetten wanneer ik ergens over pieker.

Om de haaktechniek goed te leren, heb ik met name tutorials op Youtube bekeken. Mijn eerste project was een simpele grannysquare. Ik was het haken van alleen maar stokjes al snel beu, dus mijn tweede project werd de CAL van 2015 van Haakplein. Wat vond ik het leuk al die verschillende steken en dat was de basis van mijn haakverslaving was gelegd ;-)

Met welk garen haak je het liefst

Ik heb verschillende garens waar ik graag mee werk, het is ook afhankelijk van het project wat ik wil maken. Enige tijd geleden heb ik de byclaire softmix ontdekt toen ik mijn eerste Picapau wilde gaan maken. Wat was het resultaat gaaf! Sindsdien heb ik al meerdere amigurimi met dit garen gemaakt. Je krijgt dan echt een super grote knuffel. Mijn zoontje is al vele knuffels rijker, maar die grote knuffels zijn favoriet bij hem. Ook is hij iedere keer weer enthousiast en dankbaar als ik wat voor hem gemaakt heb, daar doe ik het voor!

Wanneer ik een deken maak, gaat mijn voorkeur uit naar de stylecraft special DK. Een heerlijk garen dat lekker vlot weg haakt. Ik heb dan ook al verschillende dekens met dit garen gemaakt waaronder de Nuts about squares waarvoor ik het garen destijds in de winkel van Echtstudio uitzocht.

Wanneer ik met katoen garen werk, gebruik ik graag de Byclaire cotton of Scheepjes catona.

Wat zijn op dit moment je UFO’s (unfinished objects)?

Ik durf hier bijna geen antwoord op te geven, dat zijn er echt veel te veel en heb ook nog voor veel projecten garen/pakketten in huis. Er komen ook steeds veel te veel leuke nieuwe boeken/projecten uit, waarbij ik weer nieuwe inspiratie krijg en het eerder gekochte of aan begonnen project dan opzij gaat.

Projecten waar ik mee begonnen ben en nog afgemaakt kunnen worden zijn:
de gebreide droomdeken 5.0
De mix and match cal van haakplein
De lilypond
De coymoments shawl
Een kersthaakproject
Het formule 1 pakje voor de Funny XXL
Een paar sokken
Een sjaal uit magisch breien
Wat zijn je haakambities?

Ik loop alle lange tijd met het idee om ook projecten op bestelling te maken en dan met name baby gerelateerde projecten. Maar ik wil graag dat het haken een hobby blijft en dat het geen moetje gaat worden. Ik doe het voor mijn plezier en dat wil ik graag behouden. En natuurlijk vind ik het erg leuk om mensen te verblijden met mijn creaties, dus dat wil ik zeker blijven doen.

Tevens lijkt het mij leuk om het mozaïek haken te leren, hier heb ik nog geen ervaring mee maar vindt het een erg mooie techniek.

En als laatste wil ik natuurlijk nog sneller haken haha anders kom ik nooit door mijn voorraad heen.

Nog haak do en don’ts voor de beginnen haker

Gewoon eraan beginnen als het je leuk lijkt, zoek filmpjes op youtube zodat je de verschillende steken kan oefenen. Blijf doorzetten en uiteindelijk zul je zien dat ook jij de mooiste dingen kunt maken.
Het eerste project uit het boek Amigurumi Verkleedfeestjes is meer dan geslaagd en deze familie zal binnenkort vast en zeker uitgebreid worden. Becca heeft al een nieuw vriendje uitgezocht!
Bedankt Tamara dat Becca even bij ons op visite mocht komen, hele fijne feestdagen toegewenst!
Tamara is te volgen op instagram
Wil jij ook aan de slag met zo’n XL amigurumi met byClaire softmix? Bekijk dan onze garenpakketten van het boek Amigurumi Verkleedfeestjes en kies jouw favoriet uit.