Dit jaar gaan wij samen met TreesforAll en vele anderen op GROEN. Géén Black Friday kortingsacties die ervoor zorgen dat we met z’n allen in korte tijd nog veel meer nemen. Op deze Green Friday geven we juist iets terug aan de aarde. Samen met Trees for All planten we bomen via duurzame bosprojecten in Nederland en Vietnam.

Wat is Trees for All?

Trees for All wil een gezonde en groene aarde doorgeven. Jaarlijks verdwijnen er 3,5 miljard bomen. Deze stichting (met CBR-keurmerk) plant bomen, herstelt bestaande bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden zodat het bijdraagt aan betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. Intussen zijn meer dan 5 miljoen bomen geplant, 32 bossen geplant en hersteld, en is ruim 320 duizend ton vervuilende CO2 gecompenseerd.

Door bomen te planten en bossen te herstellen doe je zoveel goeds voor mens en milieu:

  • Bomen nemen vervuilende CO2 op en produceert zuurstof
  • Bomen creëren een leefomgeving voor vogels, bijen en andere insecten
  • Bomen bieden verkoeling en verbeter waterdoorlaatbaarheid van de bodem.
  • Bomen zijn het redmiddel in de strijd tegen klimaatverandering.

De tendens om de footprint te verkleinen, is in volle gang. Je kunt denken aan het compenseren van een vliegreis, autorit, verbouwing of het cadeau doen van een boom. Bedrijven kunnen zich aansluiten bij Trees for All voor het doneren van een bos of het compenseren van de CO2-uitstoot waar ze door hun bedrijfsvoering verantwoordelijk voor zijn.

Inmiddels doen al ruim 200 merken en bedrijven mee aan Green Friday. Het doel? Met z’n allen 50.000 bomen planten. Zo zetten we ons samen voor een groene en gezonde aarde 💚.

Groene GIVE AWAY

Om deze Green Friday actie te promoten hebben wij een toffe groene GIVE AWAY. De nieuwste byClaire GREEN box met groene inhoud:

  • boek cactussen haken
  • 7 bolletjes byClaire cotton in diverse cactuskleuren.
  • gerecycled katoenvulling
  • een setje groene kaarsen
  • een groen nettasje voor plastic vrij boodschappen doen

Wil jij kans maken op deze mooie box? Deel dan deze GIVE AWAY op social media met #GreenFriday en tag een haakvriendin waarmee jij wel een boompje zou willen planten. Op Green Friday maken we via de nieuwsbrief de winnaar bekend.

Boom voor een byClaire box

Onze groene actie blijft niet alleen bij Green Friday. Shop 1 van onderstaande byClaire pakketten en dan planten wij een boom voor ieder verkochte byClaire box!  Een byClaire box is een compleet haakpakket voor het haken van een mooie deken of cactussen ;). Dit zit verpakt in een stevige kartonnen giftbox, superleuk om cadeau te geven of natuurlijk om jezelf te verwennen.

Bekijk hieronder de byClaire boxen, deze collectie wordt steeds weer aangevuld dus houd het goed in de gaten.

Plant zelf een boom!

Wil jij je ook inzetten voor een bosrijke wereld? Kijk dan op de website van Trees for all voor alle groene mogelijkheden!