Op 4 oktober is het weer dierendag, een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan dieren.  Daarom een speciale haakSTER van de week met een heel toepasselijke creatie.

Maak kennis met Jannie Frenken en haar toffe gehaakte PLUTO!

Met 16 bollen byClaire softmix in Caramel kleur haakte Jannie deze pracht Pluto! Ze heeft naar eigen inzicht deze vrolijkerd gemaakt met als basis een patroon via Etsy (van Chonticha design/Pluto Dog 22 inches). Tijd om eens meer te weten te komen over deze creatieve haakSTER:

Vertel eens wat over jezelf

Hoi, ik ben Jannie Frenken en ik woon in Nieuw-Bergen, Limburg, sinds ongeveer een jaar. Daarvoor heb ik in Grave gewoond en daar ben ik ooit begonnen met haken, in een periode dat ik geen werk had en andere bezigheden zocht.

Sinds wanneer haak je en hoe heb je het geleerd?

Het begon met een pakketje van een ‘leeuwtje haken’ van de Hema, een jaar of 6 geleden. Ik dacht dat wel even te kunnen, met de bijgevoegde instructies… maar kwam erachter dat je dan wel wat termen moest kennen en basis steken. Toen ben ik maar eens mijn moederlief gaan raadplegen, die mij eerst een ‘lapje’ liet haken. Toen ik eenmaal wat steken onder de knie had, begon ik aan het leeuwtje.

Wat of wie is je inspiratiebron?

Mijn moeder… die heeft me het haken geleerd. Maar ik ben vaak ook onder de indruk van jonge ondernemende mensen, die leuke creaties neerzetten… zoals bijvoorbeeld een meisje hier in het dorp een heel leuk haak en naai- winkeltje heeft opgezet en geopend… en dat in corona-tijd nog wel.

Met welk garen haak je het liefst

ByClaire Softmix toch wel… dat is zo’n lekker zacht en stevig garen. Dan heb je meteen mooie producten, die je het liefst wilt vastpakken en die mooi blijven.

Wat zijn op dit moment je UFO’s (unfinished objects)?

Een omkeerbare octopus (emotieknuffel) in blauw-grijs… en een klein ezeltje uit een pakketje.

Wat zijn je haakambities?

Het zou erg leuk zijn om er mensen blij mee te maken, door bijvoorbeeld bestellingen te kunnen haken… Dit heb ik al 1 keer gedaan voor iemand, via Facebook, toen ik nog geen eigen website had… die was er erg blij mee. Ik had haar eigen hondje zo goed mogelijk na-gehaakt.

Het meest toffe zou zijn wanneer ik een eigen (web)winkel zou kunnen runnen ooit… en daarmee mijn geld zou kunnen verdienen om te leven. Maar dan moet je natuurlijk wel ook weer uitkijken dat het leuk blijft (en niet teveel stress oplevert).

Nog haak do en dont’s voor de beginnend haker

Niet te snel willen… eerst blij (leren) zijn met kleine projectjes, productjes… dan raak je vanzelf verrast wanneer je op een gegeven moment grotere dingen ook ineens weet neer te zetten.

Super bedankt Jannie voor het delen van jouw XL amigurumi en succes met de nieuwe projecten (zijn we natuurlijk ook weer heel benieuwd naar).

Speciaal voor dierendag hebben we een leuk assortiment samengesteld in de categorie Dierendag DEALS. Shop deze artikelen met maar liefst 15% korting met vermelding kortingscode DIERENDAG bij afronding van de bestelling.

* De kortingscode is geldig t/m maandag 4 oktober 2021 en alleen op de artikelen in de categorie Dierendag deals *