Het nieuwste ontwerp van haakSTER Lucy van Attic 24 is een mooie vierkante deken voor de feestmaanden. Ook al is het nog maar september, het is nu de tijd om lekker relaxed te gaan starten met een haakproject voor de Kerst. Deze Yuletide blanket is afgestemd op de knusse Kerstperiode maar past eigenlijk het hele jaar door in het interieur.

Haakpakket Yuletide blanket Attic 24 – Lucy van Attic24 heeft deze deken speciaal ontworpen voor de kerstperiode ofwel  “Yuletide” zoals de kerstperiode ook wel genoemd wordt.

Ze heeft gebruik gemaakt van warme kleuren, net een iets ander kleurenpalet dan bij al haar andere creaties. Deze combinatie geeft een beetje een vintage, retro uitstraling. Daardoor past de deken naast de knusse wintermaanden het hele jaar door op de bank.

De Yuletide blanket is gehaakt met een zeer eenvoudig haakpatroon dus ook geschikt voor de beginnende haker. Het haakpatroon met duidelijke foto instructies is beschikbaar op haar blog per 14 september 2021 (zoek op Yuletide blanket). De blog van Lucy is Engelstalig maar door de uitgebreide foto instructies is het patroon heel goed te volgen.

Lucy heeft diverse kleuren gebruikt van de Stylecraft special dk, een 100% acrylgaren van een super kwaliteit en beschikbaar in heel veel prachtige kleuren. De Stylecraft voelt zeer zacht aan en haak- en breiwerken met deze wol blijven ook op langere termijn prachtig. Deze wol is zeer geschikt voor het haken en breien van kleding, dekens en het haken van amigurumi’s. De bollen zijn extra groot, ze wegen 100 gram en hebben een looplengte van wel 295 meter. Haak dit garen met een haaknaald 4mm en pas de dikte aan op de manier van haken. Voor het haken van amigurumi’s wordt een iets dunnere haaknaald aanbevolen voor een dichte structuur.

Alle info op een rij van het Haakpakket Yuletide blanket Attic 24:

  1. Het gratis haakpatroon is beschikbaar per 14 september 2021 op de blog van Attic24 in het Engels.
  2. De gebruikte haaksteek is zeer eenvoudig waardoor deze deken heerlijk weghaakt. Het patroon wordt via een duidelijke foto tutorial uitgelegd dus ook prima te doen voor de beginnende haker.
  3. Het pakket bevat 15 kleuren Stylecraft Special DK en is genoeg voor het haken van een deken van 150×150 cm.