ByClaire alle kleuren deken, een pracht deken gehaakt met alle kleurtjes byClaire cotton. HaakSTER Marianne van Dinther maakte deze deken met de hoofdprijs van onze Sparkle ontwerpwedstrijd 2020.

Vorig jaar won Marianne maar liefst 100 bollen byClaire cotton met haar Sparkle etui ontwerp, een kleurige opberger voor al je haaknaalden. De gehele collectie byClaire cotton van 56 kleuren is verwerkt in deze Alle kleuren deken.
Marianne gebruikte de zigzag haaksteek (ook bekend als de ripple steek of chevronsteek). Deze haaksteek is erg populair en er zijn heel veel variaties op internet te vinden. De golfstructuur wordt gemaakt door minderen en meerderen van steken, als je dit eenmaal in de vingers hebt dan haakt het heerlijk weg.
1 van haakschema’s die je veel op Pinterest en diverse haakplatforms voorbij ziet komen is onderstaande afbeelding uit een Japans haakboek (de exacte bron konden we niet achterhalen, mocht jij deze wel weten dan horen wij dit graag voor vermelding).
Voor de Alle kleuren deken heeft Marianne nr 213 gebruikt als basis.
Ben jij al een ervaren haakster en bekend met haakschema’s? Dan kun je met dit overzicht al direct aan de slag!
TIP; maak eerst een proeflapje (in geval van nr 213 kun je 2 x 20 lossen opzetten + 1). Vooral de zijkanten verdienen wat aandacht.
Als je wat extra uitleg nodig hebt dan kun je onze YouTube video bekijken, hier laten we de meerderingen en minderingen zien op een proeflapje.

We mochten de Alle kleuren deken even lenen om mooie foto’s te maken, kijken jullie even mee?

Wil je deze byClaire Alle kleuren deken ook haken?

Profiteer dan nu van een SPECIALE alle kleuren ACTIE!

Totaalpakket byClaire cotton van 98 voor maar 69 euro!

Inclusief PDF patroon, deze wordt als downloadlink toegestuurd als de bestelling is afgerond en verzonden.

*de actie is geldig t/m 21 juni 2021