De Queen CAL van Tinna heeft heel veel hakers aan het mozaikhaken gezet. Een fantastische haaktechniek met geweldige resultaten. Het mooie van deze techniek is dat door gebruik van verschillende kleurcombinaties de uitstraling van de creatie vaak heel verrassend uitpakt.

Op onze Facebook groep Echtstudio Crochet Along club zagen we de een na de andere Queen verschijnen. Iedereen is zo enthousiast over deze deken dat het vaak niet bij 1 exemplaar blijft. Ook Inge Lausberg, de haakSTER van deze week heeft naast de Pastel Queen nog een pracht deken gehaakt in een eigen samengestelde combinatie. We vonden haar kleurkeuze heel erg mooi en vonden het daarom een goed idee om Inge eens in het zonnetje te zetten. Maak kennis met deze Queen haakSTER en bewonder haar mooie dekens.

Vertel eens wat over jezelf.

Ik ben Inge en woon met mijn man en twee puberzoons in een dorp onder Rotterdam. Ik heb twee banen in de zorg en heb thuis de (extra, bovenop de normale moeder-)zorg voor de jongste zoon met autisme. In augustus zijn we verhuisd, en naast het klussen in het huis haak ik graag ter ontspanning.

Sinds wanneer haak je en hoe heb je het geleerd?

Ik ben ermee begonnen toen de kinderen kleiner waren en ik ze niet makkelijk samen in de kamer kon laten, maar ook niet alleen maar op hun wilde letten of wilde ‘huishouden’. Begon met poncho’s, sjaals, mutsen, omslagdoeken, vorig jaar 8 truitjes gemaakt van ByClaire, en uiteindelijk dekens. De sjaals en mutsen heb ik nog een jaar verkocht om geld in te zamelen voor Serious Request, en de rest geef ik regelmatig kado, gewoon omdat ik vind dat degene dat verdient. Ik hou van rechte of driehoekige projecten, ben niet van de beestjes haken enzo.

Wat of wie is je inspiratiebron?

Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit kleuren/ kleurcombinaties, en zie daar dan in wat ik wil maken. Ik heb heel wat SouthBay omslagdoeken gemaakt van de katoenen kleurverloopgarens die EchtStudio toen in de collectie had, en heb ook zelf kleurcombinaties samengesteld.

Met welk garen haak je het liefst

De garens van Stylecraft haken heel prettig weg, maar ook het ByClaire katoen is fijn. Ligt er maar aan welk seizoen het is, en of je je wil warmen aan je haakwerk (zoals bij de dekens van de Queen CAL nu zo fijn is).

Wat zijn op dit moment je UFO’s (unfinished objects)?

Mijn UFO nu is de Queen voor mijn oudste zoon, die is blijven liggen.. ik was zo lekker bezig met de bruin/grijze deken, dat ik er geen ruimte voor had om daar ook nog aan verder te gaan. Tot ongenoegen natuurlijk van zoonlief.

Wat zijn je haakambities?

Over haakambities die ik nog heb: ik zou graag nog een twee persoons Queen maken voor in onze nieuwe slaapkamer, en ik zou ook wel willen dat ik een dag zonder haken zou kunnen…

Nog haak do en don’ts voor de beginnen haker?

De beginnende haakster wil ik meegeven dat hoe moeilijk een project ook lijkt, er is altijd hulp, of een filmpje op YouTube om je aan vast te houden. Durf gewoon, het ergste wat er kan gebeuren is dat je je werk moet uithalen en opnieuw moet beginnen.

Hartelijk bedankt Inge voor het delen van jouw creaties! Ben je benieuwd naar alle andere Queen dekens? Word dan lid van onze Facebook groep en laat je inspireren.

De kleuren van het Pastel pakket zijn heel subtiel en lopen mooi in elkaar over. Voor het kleurenschema van deze Soft Pastel Queen kun je de volgorde van de Tequila Sunrise volgen. Inge heeft gekozen voor de kleur Mocha voor de rand en lijnen, super combinatie!
Deze variant vonden wij echt prachtig! Mooie basic tinten in combinatie met accentkleur Stylecraft special DK Cream zorgt voor een Queen deken die zich in ieder interieur thuis kan voelen. Hier heeft Inge een eigen variatie toegepast op het patroon en de volgorde van de kleuren. Er zijn 6 verschillende kleuren gebruikt waardoor het geheel mooi rustig blijft.
Nog zo’n mooie combinatie, een echte beauty Queen; blauw en bruintinten met de accentkleur Stylecraft special DK Walnut. Hiervoor zijn ook 6 verschillende kleurtjes gebruikt, voor een grote Queen deken heb je 12 bollen nodig voor de basis en 10 bollen voor de lijnen en de rand.
We kijken nu al uit naar het eindresultaat!

Heb je ook wat moois gemaakt en wil je dat met ons delen of wil je iets op haakgebied onder de aandacht brengen? Stuur dan een email naar info@echtstudio.nl en wie weet schitter je ook een keer als haakSTER op deze blog.