Het laatste patroon voor de Queen CAL staat online en kan er een mooie rand gehaakt worden om alle Queen blankets die in de maak zijn. Voor veel haaksterren was dit de eerste kennismaking met de mozaïek haaktechniek en komt de ene na de andere prachtige Queen combinatie van de haaknaald rollen.

Naast de 3 kleurenvarianten van Tinna zijn jullie ook aan de slag gegaan met onze kleurenpakketten; Hortensia, Pastel, Jewel, Pebble en natuurlijk de Green Queen! Binnenkort komt deze groene schoonheid in de winkel te liggen en kunnen jullie de deken in het ECHT bewonderen.

Naast de Green Queen zagen we met het mooie patroon van Tinna ook gelijk mogelijkheden voor aankomende kerst. We gingen aan de slag met diverse kleurencombinatie maar we waren er al snel uit; wit en rood en dan wel met een feestelijke sparkle!

De combinatie byClaire cotton en byClaire sparkle pakte heel goed uit, de tafelloper krijgt een mooie compacte structuur waardoor je hem heel netjes op je feestelijk gedekte tafel kunt draperen.

Zo’n tafelloper is dus ook een heel goed project voor iedereen die niet direct aan een grote deken wil beginnen maar toch iets moois wil maken met de mozaïek haaktechniek.

Wat heb ik nodig voor de tafelloper?

  • 10 x byclaire sparkle en 7 x byclaire cotton
  • haaknaald 3mm, haaknaald 3,5mm voor de toer halve vasten bij de rand.
  • afmeting tafelloper 190 x 26cm
  • patroon Queen CAL ontwerpster Tinna

Waar vind ik het patroon?

Het Engelstalig patroon is de Queen CAL van Tinna, heb je deze nog niet dan kun je dit aanschaffen via de Ravelry shop van Tinna.

LET OP: dit is een betaald patroon via Ravelry, tot 1 november 2020 kost het 5 USD, daarna 10 USD. Het is NIET meer mogelijk om dit via echtstudio aan te kopen.

Extra uitleg patroon voor de tafelloper

Het patroon wordt als een pdf file toegestuurd en bestaat uit een diagram met 1 gedeelte van het patroon. We hebben precies het aantal steken van de diagram aangehouden van de Simple Queen.

Voor het maken van de border/rand; dezelfde werkwijze zoals vermeld in het patroon van Tinna. Met byClaire sparkle haak je eerst een toer halve vasten, daarna twee toeren stokjes met byClaire cotton white aan de achterzijde. Aan de voorzijde 1 toer stokjes en 1 toer halve stokjes. Dit is om het hoogte verschil tussen beide zijden te overbruggen, afhankelijk van de manier van haken kun je dit zelf aanpassen. Beide zijden aan elkaar vasthaken met een toer vasten; voor de tafelloper hebben we een feestelijk randje gemaakt door om en om de sparkle en de cotton gebruikt. Met rood wit geeft het een mooi zuurstokjes effect!

We wensen je nog heel veel haakplezier toe met de Queen CAL en mocht je daarna nog aan de slag willen met onze Christmas Queen dan kun je online en in de winkel het garenpakket shoppen.

De Christmas Queen is al in het ECHT te bewonderen in de winkel samen met nog meer leuke kerst inspiratie!