Altijd al een keer willen leren mozaïek haken? Dan is dit jouw kans om deze toffe haaktechniek in de vingers te krijgen met de Stylecraft Queen CAL mozaïek haken. Ontwerpster Tinna Thorudottir Thorvaldar uit IJsland heeft een prachtige deken ontworpen met deze haaksteek en vanaf 18 september 2020 kun je zelf deze deken haken met de nieuwste Crochet Along.

Stylecraft Queen CAL – De deken is gehaakt met de welbekende Stylecraft Special DK. Dit is een 100% acryl garen beschikbaar in wel 97 kleuren. En deze kleuren heeft Tinna heel kunstig gebruikt in haar mozaïek deken Queen Blanket.

RUBY Queen blanket

Warm, stijlvol en zeer geschikt als najaarsproject. De kleurtjes Stylecraft Special Dk Spice, Gold en Copper sluiten ook nog eens heel goed aan bij de huidige home deco trend. Een juweeltje voor op de bank!

TEQUILA SUNRISE Queen blanket

Voor iedereen die houdt van spetterende kleuren en gek is van een toefje roze. De Stylecraft Special DK Fiesta en Bright Pink laten deze deken shinen en word je direct blij van deze combinatie. Het mozaïek contrast wordt extra versterkt door de dieppaarse accenten met Stylecraft Special DK Emperor.

OCEANIA Queen Blanket

Ben jij een “cool” haaktype? Dan is deze Oceania deken geknipt voor jou! Mooie blauwe en groenige tinten zoals Sage, Petrol en Teal. De kleur Cream als accentkleur maakt het geheel tot de ultieme beach blanket!

VARIATIE pakketten

Naast de 3 toffe combinaties hebben we zelf nog een paar kleurenvariaties gemaakt en kun je natuurlijk ook de deken heel basic houden en met 2 kleuren gaan werken. Bij het selecteren van de variatie pakketten kun je zelf de accentkleur bepalen van lijnen over de deken en de rand. Met een donkere accentkleur wordt het contrast en het mozaïek patroon wat meer geaccentueerd.

De variatiepakketten zijn alleen beschikbaar voor de grote deken van 150cm x 200cm en is gebaseerd op de hoeveelheid garens  voor de grote TEQUILA SUNRISE Queen Blanket.

The Green Queen! Prachtig in een basic interieur en combineer geweldig met de huidige woontrend met veel groene planten, rotan meubeltjes en accessoires van natuurlijke materialen. Gebruik met dit pakket de volgorde van de Oceania Queen.

We hebben de info op een rijtje gezet, lees dit goed door voordat je een pakket aanschaft:

Wanneer start deze Crochet Along?

18 september 2020: deel 1
25 september: deel 2 en 3
9 oktober: deel 4
16 oktober deel 5
23 oktober deel 6

Waar vind ik het patroon?

Het patroon wordt in delen gepubliceerd op Tinna’s Ravelry winkel en is Engelstalig. LET OP! Dit is een BETAALD patroon en kost in totaal $5 (circa 5 euro) tijdens de duur van de CAL. Vanaf 1 november 2020 zal het patroon $10 kosten. We hebben aan Tinna persoonlijk nagevraagd of er een andere manier is om het patroon aan te schaffen maar helaas is Ravelry de enige optie. Voor zover bij ons bekend is het patroon alleen in het Engels beschikbaar.

Klik HIER voor de rechtstreekse link naar de Ravelry winkel van Tinna.

Via het YouTube kanaal van Tinna kun je alvast gaan oefenen met de Mozaïek haaktechniek. Ze heeft hele duidelijke tutorials gemaakt waarmee je gegarandeerd als mozaïek haakexpert aan de slag kunt gaan met de Queen Blanket Crochet Along.
Klik HIER voor de rechtstreekse link naar haar YouTube kanaal.

Wat is de afmeting van de deken?

Er kunnen 2 maten gehaakt worden van de Queen Blanket:
Kleine deken (12 bollen)
95 cm x 125 cm
Grote deken (22 bollen)
150 cm x 200 cm

Waar vind ik het garenpakket?

Op onze website kun je het garenpakket voor de kleine of de grote deken aanschaffen.

Het pakket bestaat uit de benodigde Stylecraft garens en een leuke crochet Queen bedel. Het Engelstalig haakpatroon is niet standaard bijgesloten. Dit is een betaald patroon via de Ravelry shop van de ontwerpster en moet dus nog apart aangeschaft worden. Het is ook mogelijk om het optioneel aan te schaffen bij het pakket, wij zorgen er dan voor dat via Ravelry het patroon als pdf file naar je toegestuurd wordt.

In onze winkel in Alphen aan den Rijn kunnen de pakketten ook aangeschaft worden. Mocht je er speciaal voor langs willen komen, bel of mail ons dan eerst even zodat je zeker weet of het op voorraad ligt.

SPECIALE ACTIE: 10% korting bij aanschaf van één van de Queen Blanket pakketten.

We kijken erg uit naar deze mooie nieuwe CAL en gaan zelf aan de slag met de GREEN queen. Heel veel haakplezier voor iedereen die mee gaat doen!

Voor tips en trucs en al je Queen CAL vragen; meld je aan bij onze Facebook groep Echtstudio crochet along club!