De nieuwste collectie van Stylecraft is de Naturals Bamboo + cotton. Een prachtig en zacht garen gemaakt van 60 % bamboe en 40% katoen. De bamboe zorgt voor soepelheid en een zeer zachte structuur. Dit garen wordt gebruikt in de Crochet Along Fruit Garden van Jane Crowfoot, het patroon wordt 28 april gratis ter beschikking gesteld via de website van Stylecraft.

UPDATE 8 mei 2020:

  • originele pakketten donkere deken weer leverbaar vanaf eind mei
  • orignele pakketten lichte deken (life dk en batik) weer leverbaar vanaf begin juli. Stuur ons een email op info@echtstudio.nl om 1 van deze pakketten te reserveren.
  • alternatief pakket voor zowel de lichte als donkere deken met Stylecraft special dk of byClaire cotton zijn uit voorraad leverbaar.
  • bekijk helemaal onder dit blogbericht het overzicht van alle materialen, kleurnummers en alternatieven.

Er zijn heel veel aanvragen binnengekomen voor de Fruit garden CAL in de donkere variant, gehaakt met Naturals Bamboo + cotton. Stylecraft zal half april de pakketten verzenden en wij verwachten het eind april uit te kunnen leveren. In deze tijd hebben we helaas te maken met dagelijkse veranderingen in het aanleveren van artikelen. We moeten er dus ook rekening mee houden dat er vertraging kan komen in het uitleveren van de pakketten vanuit Engeland. We houden jullie hiervan uiteraard op de hoogte.

Inmiddels hebben we ook gezocht naar een goed leverbaar alternatief. De Naturals Bamboo + cotton heeft een looplengte van 250 meter op een bol van 100 gram. Met byClaire cotton (100% katoen, 125 meter op een bol van 50 gram) bleken onze testlapjes gehaakt met naald 3,5mm nagenoeg dezelfde afmeting te hebben.

Hier liggen de lapjes op elkaar, de byClaire cotton is de onderste en je ziet nog een heel klein randje van het testlapje.

Het lapje gehaakt met Naturals Bamboo + cotton is wel echt zachter en soepeler dan het testlapje met byClaire cotton.

Met deze informatie vonden wij het een goed idee om naast de reserveringen voor het originele pakket ook een alternatief pakket aan te bieden met byClaire cotton.

Voor originele deken van 112 x 112cm zijn onderstaande hoeveelheden nodig van Naturals bamboo + cotton

4 x 100 gram voor middenstuk
3 x 100 gram voor rand
9 x 100 gram voor accentkleuren

origineel pakket voor € 75

Het byClaire garenpakket heeft de volgende hoeveelheden

9 x 50 gram voor middenstuk (1 bol extra)
7 x 50 gram voor rand (1 bol extra)
18 x 50 gram voor accentkleuren

34 bollen katoen voor € 50

Shop het byclaire cotton pakket in hetzelfde kleurenpalet als het origineel (de byclaire kleuren zijn wel frisser en helderder dan origineel)

Shop het byclaire cotton pakket en stel zelf je kleuren samen.

Wil je toch aan de slag met de originele deken en de zachtheid van de Naturals Bamboo + cotton zelf ervaren? Reserveer dan een origineel pakket en dan houden we je op de hoogte zodra de pakketten te bestellen zijn.

 

Overzicht materialen, kleurnummers en alternatieven voor Fruit Garden CAL