Scheepjes Cahlista is toegevoegd aan ons garenassortiment. Dit garen is vergelijkbaar met de welbekende DROPS Paris katoen, al jarenlang een favoriet bij veel hakers en breiers vanwege de mooie matte uitstraling. Recent zijn er meerdere garenmerken met een soortgelijk garen op de markt gekomen (Yarn and Colors Epic en Durable double Four). Ook Scheepjes heeft deze garens ontwikkeld onder de naam Cahlista (een veelgebruikte Engelse meisjesnaam wat betekent “bijzonder mooi”). En dat zijn ze zeker!

Scheepjes Cahlista voelt erg zacht aan en ziet er wat rustiek uit vanwege de matte uitstraling. De katoenvezels zijn ademend en zeer absorberend. Dit zorgt ervoor dat kleding en dekens gemaakt met dit katoen zowel koel als warm kunnen aanvoelen. Ook is dit garen zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid omdat het niet irriteert of kriebelt. Ideaal voor het haken en breien van baby- en kinderkleding.

Haak de Scheepjes Cahlista met naald 4,5 tot 5mm, afhankelijk of je strak of los werkt en welke steek je gebruikt.

Samenstelling: 100% natuurlijk katoen
Garendikte: Aran
Gewicht: 50 gram
Looplengte: 85 meter
Stekenverhouding: 19 st x 23 nld is 10 x 10 cm met 4,50-5,00 mm naalde

Scheepjes Cahlista is verkrijgbaar in maar liefst 109 kleuren met herkenbare kleurnummers, zodat het geschikt is voor projecten met verschillende garendiktes, zo is het bijvoorbeeld te combineren met Scheepjes Sweet Treat.

Wat kun je ermee maken?

Gebruik dit garen als je een iets grover resultaat wilt in je haak-of breiwerk. Voor de gemiddelde knuffel en amigurumi wordt veel gebruik gemaakt van katoen voor naald 2,5/3mm. Haak eens een knuffel met de Scheepjes Cahlista en bij gebruik van hetzelfde patroon wordt het gelijk een stuk groter en krijgt het een andere uitstraling door de matte draad. Ook is het heel leuk voor babydekens en ledikantdekens. Granny squares of granny stripes zijn perfecte patronen voor een mooie basic deken. Pannenlappen, vloerkleedjes, zomertopjes of omslagdoeken, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Het Scheepjes blogger team heeft de naald in deze collectie gezet en 1 van de creaties willen we graag nog even in het zonnetje zetten! Hello One Step Beyond Blanket!

Photo credit Martin Up North

Een prachtige gehaakte creatie van Martin Up North in de bekende Mosaic techniek. Deze wil je toch maken? Voor een deken van 84 x 100 meter zijn circa 19 bollen Scheepjes Cahlista nodig (10 x kleur A, 2 x kleur B voor accent in rand en 7 x kleur C). Dus selecteer jouw favoriete combinatie en start met deze Scheepjes Cahlista deken.

Wil je liever onder deskundige begeleiding deze Mosaic haaktechniek leren? Schrijf je dan in bij 1 van onze leerzame en gezellige workshops!

workshop mozaiek haken-0

Kan ik de kleuren eerst in het echt zien?

Op scherm is het altijd wat lastiger om de exacte kleuren weer te geven. Dus kom langs in onze winkel en bekijk de kleurtjes in het ECHT. Daarnaast heeft Scheepjes ook een handige stalenkaart ontwikkeld met alle kleuren op een rij. Lekker thuis combineren en bekijken welke kleur er goed bij de bank of de gordijnen past. We hebben in de winkel voorraad liggen maar als je grote aantallen per kleur wilt aanschaffen houd dan rekening met een iets langere levertijd (3-4 werkdagen).

Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast over de Scheepjes Cahlista als wij en zien we jullie Cahlista creaties graag voorbij komen!