Scheepjes CAL 2019 Rozeta – Ook dit jaar weer een Crochet Along van Scheepjes. Een prachtig ontwerp van blogster en ontwerpster Tatsiana Kupryianchyk van Lilla Björn Crochet. Deze kleurige deken is geinspireerd op glas in lood ramen en het Noorderlicht.

Wat is de Rozeta CAL?

De Rozeta CAL is een Crochet Along voor het haken van een rechthoekige deken die is geïnspireerd op de roosvormige raampartijen in gotische gebouwen.

In deze Crochet Along wordt er gebruik gemaakt van tapestry haken en overlay haaktechnieken. De deken bestaat uit een ronde mandala die aangevuld wordt met een bewerkte rand tot een rechthoekige deken.

Scheepjes Our Tribe garen is samengesteld door de Scheepjes Blogger groep. Scheepjes Our Tribe is een mix van 70% Merino Superwash en 30% Polyamide, geschikt voor het maken van kledingstukken, sokken, shawls en lichtgewicht interieuraccessoires. Met dit garen zijn onderstaande dekens gemaakt:

     

Scheepjes Colour Crafter garen heeft een superieure kwaliteit van 100% premium acryl met een zijdezachte touch. De extra grote bollen van 100 gram (looplengte 300 m) zijn uitermate geschikt voor het maken van grote home-deco projecten zoals woondekens en kussens, maar ook voor kleding en voor het haken van amigurumi is het garen zeer geschikt. Een vergelijkbaar garen is de overbekende Stylecraft special DK. Met dit garen zijn onderstaande dekens gemaakt:

Rozeta CAL pakketten

Er zijn 2 soorten pakketten beschikbaar met het luxe garen Our Tribe en met het garen Colour Crafter. Van ieder garen zijn 4 kleurcombinaties samengesteld: Dawn, Twilight, Dusk en Midnight. In totaal dus 8 pakketten om uit te kiezen.

Pakketten Rozeta CAL Luxury Kit

Inhoud:

 • 11 bollen Scheepjes Our Tribe (De variant Midnight bevat slechts 10 bollen)
 • 1 Officiële Rozeta leatherlook label
 • 1 houten ornament
 • 1 streng DMC borduurgaren
 • 1 borduurnaald
 • 1 special edition projecttas

Pakketten Rozeta CAL Colour Crafter:

Inhoud:

 • 15 bollen Scheepjes Colour Crafter (De variant Midnight bevat slechts 13 bollen)
 • 1 Officiële Rozeta leatherlook label
 • 1 houten ornament
 • 1 streng DMC borduurgaren
 • 1 borduurnaald

Afmeting van de deken Rozeta CAL:

Met het garen Our Tribe – 118 x 148cm/ 46.5 x 58.3” (na blocken)
Met het garen Colour Crafter – 145 x 175cm/ 57 x 69” (na blocken)

Wanneer start de Rozeta CAL?

Tijdens de officiële Scheepjes CAL haak je de prachtige Rozeta CAL deken. De CAL start op 9 oktober 2019. Het patroon wordt verspreid over 11 weken gepubliceerd en kan gratis gedownload worden via de Official Scheepjes Facebook-groep en Scheepjes.com.

De video’s van Esther van It’s All in a Nutshell en de steun van de leden in de Official Scheepjes Facebook-groep, de Nederlandstalige groep telt er inmiddels 34.000, geven nét dat beetje extra support.

Reserveer nu jouw pakket en we sturen het vanaf 30 september 2019 naar je toe!

De belangrijkste feiten op een rijtje:

 • Start CAL: 9 oktober 2019
 • Duur: 11 weken
 • CAL kits zijn vanaf 18 september 2019 in winkels verkrijgbaar
 • Gebruikte garens: Our Tribe (luxury kit) of Scheepjes Colour Crafter
 • Afmetingen Rozeta deken met Our Tribe: 115 x 145cm (opgespannen tot 118 x 148cm)
 • Afmetingen Rozeta deken met Colour Crafter: 140 x 173cm (opgespannen tot 145 x 175cm)
 • Patronen zijn gratis verkrijgbaar via Scheepjes.com en via de Official Scheepjes Facebook group
 • Er zijn video tutorials beschikbaar van Esther van It’s all in a Nutshell
 • De CAL wordt gehost in de Official Scheepjes groups op Facebook
 • De patronen zijn verkrijgbaar in Nederlands, UK Engels, US Engels en Duits
 • De Luxe kit bevat een Special edition Scheepjes projecttas.