Hollands haken met de nationale kleuren rood, wit, blauw en voor aankomende Koningsdag natuurlijk ook een toefje oranje. Voor iedereen die houdt van Holland zijn er heel veel mooie haakprojecten waar je mee aan de slag kunt gaan. We zetten er hier even een paar voor je op een rijtje.

Voor een gezellige Koningsdag mag een feestelijke vlaggenlijn niet ontbreken; met een bolletje rood, wit en blauwe katoen haak je snel deze vlaggetjes. Het gratis patroon staat op de blog en we hebben een leuk Koningsdag garenpakketje online staan.

byClaire ontwierp deze typisch Hollandse deken; wat een plaatje! Gehaakt in de filet techniek waardoor er bij ieder blok een leuk Hollands tafereeltje ontstaat. Een kroontje, molen, grachtenpand, een haring, fiets en natuurlijk de tulp! Deze deken is erg leuk om te haken en zal prachtig staan in een vrolijke frisse kinderkamer. Of in een woonkamer die uitkijkt op groene weilanden en molens…of gewoon gezellig decoratief in een oude houten linnenkast.

Heel veel Hollandser wordt het niet; dit schatje komt uit het boek van Christel Krukkert Ik hou van Holland en van Haken. Ook Koning Willem Alexander en Maxima staan erin en het bekende kussende Delfts blauwe stelletje.

Een oer-hollands garen, de “ouderwetsche” Durable ongebleekte katoen. Onze oma’s sprei is al jaren een haakhit; urenlang haakplezier met dit fijne patroon. Zin in oma’s sprei in een hip eigentijds kleurtje? Kies dan eens voor 1 van de kleuren van Scheepjes cotton 8.