Wol of katoen? Dat is een keuze die dagelijks gemaakt wordt bij heel veel haaksterren. Want heel veel haakcreaties kunnen zowel met katoengarens als met wol gehaakt worden. De uitstraling is vaak net iets anders en speelt persoonlijke voorkeur en uiteraard ook de prijs een rol.

Neem nu die prachtige hondjes van sokkenwol van Mykrissiedolls, wat heeft jouw voorkeur; wol of katoen? Wie de hondjes van sokkenwol van Mykrissiedolls in het echt heeft gezien kan het beamen; door het gebruik van de Lang Yarns sokkenwol geeft het de creaties een heel bijzonder uiterlijk, mooi fijntjes en een beetje vintage uitstraling. Doordat de sokkenwol een heel licht wollig en warme structuur heeft maakt het de hondjes zo mogelijk nog knuffeliger. De sokkenwol verwerkt ook heel prettig en is op sokkenwolgebied van de hoogste kwaliteit. Lang Yarns sokkenwol is beschikbaar in heel veel prachtige tinten die perfect aansluiten op de kleuren van de hondjes. In iedere Lang Yarns bol zit ook nog een mini klosje garen in exact dezelfde kleur, dit wordt gebruikt als versteviging bij het breien van sokken.

Ben jij allergisch voor wol, moet je wennen aan het dunnere draadje of ben je gewoon superfan van katoen? Dan kun je deze hondjes uiteraard ook prima met katoen haken. Katoen is stevig, pluist niet en het aanbod in kleuren is enorm! Ook de prijs speelt mee, katoen is goedkoper dan wol. We hebben een aantal hondjes gehaakt met katoen en die zijn superleuk geworden! Een stuk groter dan de hondjes met sokkenwol dus heel geschikt om als (speelgoed)knuffel te haken.

DOGGYBAGS; wol of katoen?

Na veel uittesten hebben we voor ieder hondje ook een doggybag samengesteld met katoenen garens. We hebben een collectie katoen bij elkaar gezocht die qua kleuren precies overeenkomen met de Lang Yarns sokkenwol. Kijk maar eens hoe mooi ze matchen!

De Regia tweedgarens zijn uniek in structuur en kleur en is in een katoenvariant niet te verkrijgen, maar voor de basiskleur van de Regia garens (dus zonder het spikkeltje) hebben we wel een mooie kleur in katoengaren gevonden.

In de doggybags zit genoeg garen om een hondje te haken van katoen. Bij beagle Bram hadden we net aan genoeg aan 1 bol wit. Aangezien iedereen weer anders haakt zit in deze doggybag voor de zekerheid 2 x wit zodat je gegarandeerd genoeg garen hebt. De doggybags zijn exclusief patroon, dit staat in het boekje Mijn hondjes van sokkenwol.

Keuze uit wol of katoen; de sokkenwol fans kunnen aan de slag met de Lang Yarns garens en de “cotton lovers” kunnen hun hart ophalen met de katoenen DOGGYBAGS of het totaalpakket met alle katoenen garens voor alle hondjes. De katoenen garens zijn van verschillende merken maar deze zijn prima met elkaar te combineren.

Welke kies jij?