Crochet Along met Attic24

Home/Crochet Along/Crochet Along met Attic24

Crochet Along met Attic24

Crochet Along met Attic24! Een gloednieuwe Crochet Along van Lucy van Attic24. Deze Crochet Along start begin 2019 en zal 8 weken duren. Lucy is bekend om haar prachtige kleurkeuze’s waarbij ze zich laat inspireren door landschappen en bloemen. Deze keer heeft ze haar kleurcombinatie afgestemd op de Lathyrus bloem of in het Engels: Sweet pea.

Meer over de Lathyrus of Sweet pea

Deze pronk- of siererwt heeft een vrolijke uitstraling met fragiele bloemblaadjes. De zachte pasteltinten of gemêleerde kleuren zijn prachtig! Er zijn zelfs een paar tweekleurige varianten. De bloemen pronken alleen of in trossen op hun lange stengels. Zoals de Engelse naam al aangeeft, groeien er (niet eetbare) erwtjes/zaden aan de plant. De Lathyrus komt uit de familie van de vlinderbloemigen en er zijn minstens 100 variëteiten in prachtige kleuren. De geur maakt deze bloem nog aantrekkelijker.

Herkomst

Deze van oorsprong Siciliaanse bloeier was er vroeger alleen in paarsblauw tot karmozijnpaars. Eind 17e eeuw werd ze ontdekt. Ze behoort tot de vlinderbloemfamilie, die van nature uit Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en de gematigde streken komt.
De naam Lathyrus is afgeleid van het Griekse lathuros, wat peulgewas betekent. De tweede naam, ‘odoratus’, slaat op de bijzondere geur.

Sweet pea blanket

Echtstudio en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring.
Ga voor meer informatie naar op de pagina privacy verklaring.