Black Friday is een Amerikaanse traditie die plaatsvindt op de vrijdag na Thanksgiving. De afgelopen jaren heeft deze Amerikaans feestdag ook in Nederland flink aan populariteit gewonnen. Steeds meer Nederlanders raken bekend met Black Friday doordat veel winkels inspelen op deze koopjesdag.

Wat is Black Friday?

Je zult deze term vast al veel hebben gezien. In Nederland is sinds 2015 Black Friday of Zwarte Vrijdag ook geintroduceerd maar weinig mensen kennen de exacte betekenis.

Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving, een dag waarop veel Amerikanen traditiegetrouw beginnen met hun inkopen voor de kerst. Veel Amerikanen krijgen zelfs een extra vrije dag zodat ze uitgebreid kerstinkopen kunnen doen. Winkeliers bieden op deze dag hun producten aan met flinke kortingen en leuke aanbiedingen. Dit zorgt in Amerika voor enorme lange rijen koopjesjagers bij de winkels.

Het ontstaan van Black Friday

De week voor Thanksgiving is van origine een week waar Canadezen en Amerikanen allerlei parades houden. Vanaf de 19e eeuw gingen grote warenhuizen hierop inspelen door deze parades te gaan sponsoren en hiermee reclamecampagnes te lanceren. Ze boden daarbij mooie deals aan die alleen geldig waren tijdens deze periode. De eerste dag na deze week was en is de dag na Thanksgiving  die tegenwoordig Black Friday wordt genoemd. In 24 van de 50 Amerikaanse staten is deze zwarte vrijdag zelfs een officiële vakantiedag.

black_friday_cadeautje

Black Friday countdown bij echtstudio.

Op vrijdag 23 november is het Black Friday! Doe je mee met onze Black Friday countdown? We tellen af naar volgende week vrijdag en hebben iedere dag een leuke aanbieding of een gratis cadeautje bij een bestelling. Deze actie is online EN in de winkel geldig en is iedere dag weer anders.

Houd onze website dus goed in de gaten, er zit vast iets leuk voor je tussen!

Fijn weekend!

black_friday_7