Wat is een Make-A-Long? Het samen haken (Crochet Along = CAL) en samen breien (Knit Along = KAL) aan hetzelfde project dat is inmiddels een zeer bekend verschijnsel in handwerkland. Het totale project wordt in gedeelten bekend gemaakt zodat aan het eind een pracht van een deken of een andere creatie ontstaat.

Op 31 januari 2018 start de Scheepjes Make-A-Long MAL 2018. Ook weer gezellig samen haken of breien aan een project maar in dit geval is er geen einddatum, ieder werkt op zijn eigen tempo aan het project. Iedereen krijgt de gelegenheid om kennis te maken met een prachtige haak- en breitechniek; schaduwhaken en schaduwbreien. Tammy van de blog CanaDutch is de ontwerpster van deze patronen waarbij er door gebruik van twee bollen Whirl een indrukwekkend kleurenspel ontstaat. Via de Facebookgroep van Scheepjes kan iedereen elkaars voortgang bewonderen en zich laten inspireren door alle kleurencombinaties.

Op de blog van Tammy CanaDutch.nl vind je een uitgebreide uitleg, zij is ook beheerder van de Scheepjes Cal groep waarbij ze iedereen zoveel mogelijk zal adviseren.

Benodigdheden voor de Make-A-Long:

  • 2 bollen Scheepjes Whirl, kleur naar keuze (klik hier)
  • After Party 18 Crochet Between The Lines of After Party 19 Read Between the Lines
  • Resp. 3 mm haaknaald of 3mm/ 80 cm rondbreinaalden
  • stekenmarkeerders en een weefnaald

CBTLAfterParty1-600x600

De Crochet Between The Lines (CBTL) is gehaakt van Whirl 758 Lavenderlicious en 773 Blackcurrant Squeeze Me.

Het patroon Crochet Between the Lines (de haakversie) krijg je gratis bij aanschaf van 2 bollen Whirl.

button-14

RBTLAfterParty9-600x600

De Read Between The Lines (RBTL) voorbeeldshawl is gemaakt van Whirl 753 Slice O’Cherry Pie en 754 Green Tea Tipple.

Het patroon Read Between the Lines (de breiversie) krijg je gratis bij aanschaf van 2 bollen Whirl.

button-14

Wij zijn heel benieuwd naar alle mooie combinaties van deze leuke Scheepjes Make-A-Long. Heel veel haak- en breiplezier!