Wat zijn we toch dol op mooie wolletjes en katoentjes; de creatieve mogelijkheden met garens zijn eindeloos! Een warme trui breien, dekens haken maar ook hippe wandhangers weven en gezellig pompoms maken, met draad kun je van alles! En nu is er een nieuwe craft hype ontstaan; punch needling! Maar wat is punch needling?

Punch needling is een verrassende techniek om te “tekenen en schilderen” met garens. Deze vorm van handwerken bestaat al heel wat jaren en heeft overeenkomsten met smyrna knopen en borduren. Met een holle naald prik je door een stoffen ondergrond vaak opgespannen in een borduurring of op een frame. Aan de ene zijde ontstaat wat strakker werk en aan de andere zijde vormen zich mooie lusjes. Afhankelijk van de instelling van de “punch needle” krijg je korte of lange lusjes en kun je ook kiezen voor verschillende diktes van garen.

Instagram wordt op dit moment overspoeld met de mooiste punch needling projecten. De getoonde instructiefilmpjes zijn heel fijn om naar te kijken, erg rustgevend en je krijgt direct zin om aan de slag te gaan.

Wat heb je nodig voor punch needling:

– Er zijn diverse naalden in omloop, in de webshop hebben we de Opry punch naalden set. Deze set bevat 1 softgrip houder die in te stellen is op 6 verschillende luslengtes, 3 maten naalden en 2 draaddoorhalers. Inclusief (Engelse) instructie.

– Borduurring om doek op te spannen.

– Garen, dit is een persoonlijke voorkeur: katoen, wol het kan allemaal.

– Potlood om een ontwerp te tekenen op het doek, uit de losse pols punchen kan natuurlijk ook!

maRRose-punch-needle-project-11-300x225

Marianne Roos Dekkers bekend van de blog MaRRose en auteur van het boek Eindeloos Haken is ook in de ban van de punch naald. De leukste creaties komen voorbij op haar instagram waar heel erg enthousiast op wordt gereageerd. Reden genoeg om Marianne uit te nodigen voor het hosten van een echte punch needling workshop bij echtstudio!

Heb jij ook zin om te punchen als een PRO? Geef je dan op voor een supergezellig uitje in onze winkel.

Datum: zaterdag 10 februari

Tijdstip:

09.30 – 12.00 uur of

13.00 – 15.30 uur

Prijs: € 29 per persoon (te betalen na afloop van de workshop), inclusief punchnaald, borduurring, stof en katoen. Uiteraard met koffie/thee en lekkers!

Aanmelden via: info@echtstudio.nl onder vermelding van punch needle workshop ochtend of middag.

Locatie: echtstudio, Prins Hendrikstraat 99, Alphen aan den Rijn.

maRRose - Echtstudio workshop punch needling - 10-feb-2018