Knuffels haken en babydekentjes haken, dat zijn projecten die iedere haakster wel een keer op de naald heeft gehad. En nu heeft Tessa van Riet van Woolytoons deze populaire haakcreaties gecombineerd in haar nieuwste boek Woolytoons knuffeldekens haken.

Een schat van een draakje, een enig eendje en een sprookjesachtige eenhoorn. Dit zijn nog maar 3 van de 11 patronen die je eigenlijk allemaal zou moeten haken. Haak met Scheepjes Sweetheart Soft een warm behaaglijk dekentje en maak het helemaal af met zo’n leuke haakcreatie met de unieke Woolytoons uitstraling. Kijk maar eens hoe schattig!

woolytoons_knuffeldekens_tessa

1: Emma de eend
2: Abel de aap
3: Emily de eenhoorn
4: Dorus de draak
5: Suzi het schaap
6: Veerle het varken
7: Mila de muis
8: Belle de beer
9: Kaatje konijn
10: Owen de olifant
11: Pedro de pinguïn

Dat wordt nog heel lastig kiezen met welke knuffeldeken je moet beginnen.

Afmeting en haaknaalden.

De deken zelf wordt circa 85×85 cm, afhankelijk hoe strak of los je haakt.

Er zijn diverse maten haaknaalden nodig:
Voor het dekentje: 8 of 9mm
Voor het lijf en de kop: 4mm
Voor het haken met glittergaren: 6mm
Voor het haken met katoen/softfun: 3,5 tot 4mm (afhankelijk hoe je haakt)

Mocht je al willen beginnen met het dekentje, bijgaand instructies van Tessa: 61 lossen opzetten met haaknaald 8 (of 9 als je strak haakt). Terug op de ketting met vasten, 60. Keerlosse zoals gebruikelijk en dan doorhaken tot je een vierkant hebt.

De patronen staan in het boek, op 19 december verwachten wij een voorraad binnen te krijgen en zal Tessa hoogstpersoonlijk de boeken signeren. Reserveer daarom nu alvast een exemplaar en ga heerlijk hakend de kerstdagen in.

Signeersessie Tessa!

Wil je Tessa in het echt zien met al haar knuffeldekens? Op zaterdag 23 december van 12 – 14 uur is Tessa aanwezig in de winkel in Alphen aan den Rijn. DE kans om een praatje te maken, het boek te laten signeren en natuurlijk de knuffeldekens te bewonderen.

Heb je een keuze gemaakt en wil je lekker aan de slag?

Shop dan hier het haakpakket met alle benodigde garens, een paar zwarte veiligheidsogen en een stukje wit vilt voor de ogen. Heel veel haakplezier met deze leuke knuffeldekens.

button-14

haakpakket_aap_woolytoons_knuffeldekens