Marieke Dissel van “madebymriek” ontwerpt naast amigurumi’s ook prachtige pixeldekens. Speciaal voor de echtstudio Amigurumidag maakte ze een echte Wereldburger Pixeldeken.

Alle 9 wereldburgers verwerkt in 1 warme deken. Voor iedereen die mee heeft gedaan aan de Amigurumidag crochet along is dit natuurlijk een extra leuke haakuitdaging.

wereldburger pixeldeken

In de Wereldburger Pixeldeken zijn heel veel kleurtjes Stylecraft Special DK gebruikt zodat alle wereldburgers er herkenbaar en fleurig op staan. Er bleven wel heel veel restjes over van deze grote bollen! Samen met Marieke hebben we daarom nog een deken ontworpen. Op onze to do list stond namelijk al een tijdje een supertoffe deken; de Mexican blanket van Theloopystitch! De overgang van de kleuren door de “mosstitch” is zo gaaf en de kleuren spatten je echt tegemoet.

mexican blanket

Ook bij Marieke stond deze deken hoog op haar wensenlijstje en gezien haar ontwerp voor de Amigurumidag, de stoere Mexicaanse Jorge leek ons de keuze voor een vrolijke deken in mexicaanse kleuren heel erg logisch.

give away amigurumidag 2017

Wil je ook aan de slag met de Wereldburger Pixeldeken EN de mexicaanse deken?

Bekijk dan hier de benodigde materialen en ga aan de slag.

button-14

Voor uitleg over het pixelhaken en het patroon van de Wereldburger deken, bezoek de website van Marieke.

Heel veel haakplezier!

mexicaanse deken