De laatste wereldburger! Wat is deze Crochet Along snel gegaan, in totaal 9 prachtige kleurrijke burgers zijn er uit de haakpen van 9 geweldige auteurs gekomen. De laatste is een bijzonder stoer verschijnsel, maak kennis met Victor uit het hoge Noorden. Duidelijk een ontwerp van de amigurumi haakSTER van het eerste uur; Christel Krukkert. Lees hier meer over Christel en doe mee met de GIVE AWAY. Laat een bericht achter op de blog of op echtstudio Facebook en wie weet win jij vrijdag 22 september wel het nieuwste boek van Christel; Haak je eigen kabouterhuis!

Auteur: Christel Krukkert

Vertel wat meer over jezelf, waar kennen we je van?
– Jullie zouden mij kunnen kennen van mijn haakboekjes. Ik werk ondertussen aan mijn 18e boekje. De laatste twee waren ‘Christels Knuffels’ en ‘Haak je eigen kabouterhuis’.

Boeken/patronen
– Het is een beetje veel om op te noemen; het is begonnen bij ‘Gehaakte Beestenboel’ en geëindigd bij ‘Haak je eigen kabouterhuis’ Daartussen zitten o.a. twee kerstboekjes, twee boerderijboekjes en een boekje met paaspatronen.
website
– www.christelkrukkert.nl

Wanneer ben je begonnen met haken en waarom?
– Ik ben begonnen op de basisschool omdat het moest. Ik heb het weer opgepakt in 2008 omdat ik een cadeau willen maken voor mijn zwangere zus. Daarna ben ik niet meer gestopt.

Wat zou je het liefst de hele dag willen haken?
– Het blijft het leukst om nieuwe dingen te bedenken en te maken. Het maakt eigenlijk niet uit wat, als ik het nog maar niet eerder heb gehaakt. Een patroon voor de tweede keer haken vind ik nooit leuk.

Andere talenten naast haken?
– Ik ben eigenlijk illustrator, tekenen en schilderen blijf ik heerlijk vinden om te doen. Daarnaast ben ik gek op lekker eten en koken. Daarom is hardlopen naast een hobby ook een must.. :)

Wat zijn jouw haakambities?
– Dat weet ik eigenlijk niet. Ik ben daar niet zo mee bezig. Qua haken leef ik erg in het moment. Ik maak wat ik op dit moment leuk vind en denk niet zo veel na over de toekomst.

Nog haak do en dont’s voor beginnende hakers?
– Wees nooit te streng voor jezelf. Haken is handwerk en het is juist mooi dat dat ook te zien is aan het eindproduct!

Tips voor het haken van jouw amigurumidag ontwerp!
– De hoorntjes bovenop zijn helm bestaan deels uit stokjes. Het kan zijn dat je bij het opvullen de vulling daar doorheen ziet. Vind je dit niet zo mooi, dan kun je het oplossen door de hoorntjes op te vullen met draad in dezelfde kleur dan het haakwerk. Knip deze draad niet in teveel kleine stukjes, dan heb je kans dat de eindjes eruit komen piepen.

Patroon nr 9 Amigurumidag CAL

Vul het amigurumipaspoort in van jouw wereldburger:

Naam Victor de Viking
Kleur ogen Bruin
Lengte Ongeveer 15 cm
Land van afkomst Noorwegen
Taal Noors
give away christel krukkert