Alweer nr 6 in deze te gekke reeks van wereldburgers! En deze keer houden we het lekker dicht bij huis, een schattig boerinnetje, ontwerp van (hoe kan het ook anders!) Stefanie van CuteDutch!

Lees hier meer over Stefanie en doe mee met de GIVE AWAY van deze week en maak kans op het nieuwste boek Baby sets haken. Laat een bericht achter op de blog of op echtstudio Facebook en wie weet ben jij vrijdag 11 augustus de gelukkige winnaar. Heel veel haakplezier!

 

Vertel wat meer over jezelf, waar kennen we je van

Als je mij kent, dan ken je mij waarschijnlijk van de pluizige knuffel haakpatronen, de twee haakboeken die ik heb geschreven of heb je mij ontmoet op een creatieve beurs met een overvolle knuffelkraam. Ik luister naar de naam Stefanie Trouwborst en voorheen Stefanie Wijers, ben moeder van Benthe (1 jaar) en geregistreerde partner van Edwin.

Je kan mij volgen via Instagram; cutedutch, Facebook; cutedutchamigurumi of Pinterest; cutedutch.

Wanneer ben je begonnen met haken en waarom

Als klein meisje had ik al een voorliefde voor handwerken, maar raakte dit in mijn puberjaren uit het oog. Begin 2014 raakte ik voor het eerst de haaknaald aan. De vrouw van mijn toenmalige werkgever had ik een kikker knuffel gehaakt en ik was opslag verliefd! Ik vond het zo stoer dat ze dit zelf had gemaakt. Zo ging ik naar de lokale wolwinkel en schafte het e.e.a. aan. Na een paar knuffeltjes was ik totaal verslaafd en ging er geen dag meer voorbij dat ik niet haakte. De kids uit de familie en van vrienden waren inmiddels allemaal voorzien van een gehaakte knuffel en ik besloot CuteDutch te starten om de gehaakte knuffels te verkopen. Al snel haakte ik mijn eerste ontwerp muis Febee en vanaf daar is het heel snel gegaan..

Wat zou je het liefst de hele dag willen haken 

Nieuwe knuffels! Ik vind het heerlijk om zelf te freubelen en een nieuwe knuffel te haken. Het gebeurd eigenlijk nooit meer dat ik een knuffel twee keer haak.

Andere talenten naast haken 

Naast het haken ben/was ik een uitstekende serveerster, voerde ik software implementaties uit, groeide door naar office manager en heb nu inmiddels het bewerken van foto’s, documenten etc. ontdekt. Ik zie een beginnend talent en probeer dat nu te gebruiken om steeds beter te worden.

Haakambities 

Het uitwerken van al mijn ideeën tot boeken en met steeds nieuwe en verrassende dingen komen. Dit jaar zijn de best-off haakpatronen gedrukt naar kleine boekjes en is er een leuke verzamelmap bij gekomen. Ik zou zelf nog meer haak gerelateerde items willen maken, dan wel ontwerpen of in distributie nemen. Hiermee kan ik mijn fantasie loslaten en ook nieuwe patronen of haakpakketten maken. Doelen en ambities genoeg!

Haak do’s en dont’s voor beginnende hakers

Voor een beginnende haker zou mijn advies zijn; zorg voor een paar goede haaknaalden (goedkoopste variant is de Clover Soft Touch) en een klein haakpakket. In het pakket zitten direct de juiste materialen zoals de ontwerper het bedoeld heeft. Voor nog geen 15 euro kan je kijken of haken ook iets voor jou is. Verder geldt de regel; oefening baart kunst! Als ik mezelf deze tip kon geven had het mij een hoop frustratie en pijn in mijn handen gescheeld.

Tips voor het haken van jouw amigurumidag ontwerp!

Zoals al mijn patronen hou ik de ontwerpen simpel. Normaal gesproken zit de moeilijkheidsgraat al in het pluisgaren. Mocht je er toch niet helemaal uit komen, ik sta paraat in de Facebookgroep Echtstudio Amigurumidag om je verder te helpen.

Amigurumi paspoort:

Naam: Betsy

Kleur ogen: zwart 7 mm

Lengte: 15 cm

Land van afkomst: Nederland

Taal: Nederlands

Veel haakplezier!

Stefanie – CuteDutch

give_away_cutedutch