cover boek blijhakertjes

Binnenkort kun je zelf deze schattige knuffels haken; in september komt het boek “Blijhakertjes” uit van ontwerpster Marlies van de blog Made by Leen  Bij deze ontwerpen worden tapestryhaken en het haken van een amigurumi op unieke wijze met elkaar gecombineerd.

Tapestry haken is een haaktechniek die de laatste tijd enorm populair is in Nederland. Het wordt over de gehele wereld toegepast en er worden de meest mooie tassen en manden mee gehaakt. Het verschil met de reguliere haaktechniek is dat er draden meegenomen worden tijdens het haken. Er worden vasten gehaakt die om de meeloop draad heen gehaakt worden. Dit zorgt voor een stevige structuur en de mogelijkheid om de mooiste kleurwissels te maken.

Marlies zag mogelijkheden in deze haaktrend en paste de techniek toe om hartveroverende knuffels te maken. Ze toveren een lach op je gezicht, vandaar de naam blijhakertjes. In het boek vind je een vosje, een beertje, een poes, een varkentje, een muis en nog vele andere dieren. Marlies legt de techniek duidelijk stap voor stap uit. En als je eenmaal één van deze knuffels gemaakt hebt, zul je ook al die andere blijhakertjes willen maken.

boeklancering blijhakertjes

Boeklancering Blijhakertjes.

Op zaterdag 16 september is het groot feest: het boek Blijhakertjes is dan in het echt te zien en natuurlijk ook te koop. Marlies is hoogstpersoonlijk aanwezig om het boek te signeren en zijn alle Blijhakertjes ook van de partij. Ook kun je een miniworkshop tapestry haken volgen EN bij aankoop van het boek ontvang je ook nog eens een supertoffe verrassing!

Reden genoeg dus om gezellig langs te komen; van 12 tot 16 uur ben je van harte welkom bij echtstudio in Alphen aan den Rijn.