IMG_0277

Wie de netflix-serie Call the Midwife heeft gezien kan het niet ontgaan zijn, de meest geweldige gehaakte en gebreide creaties komen voorbij. De serie vertelt het verhaal van een nonnenklooster in Engeland in de jaren ’50 van waaruit verschillende verloskundigen (midwifes) hun werk doen in een arme arbeiderswijk.

Bijna elke aflevering zijn er weer nieuwe breisels en haaksels te zien maar de absolute topper is toch wel de deken die voor het eerst in beeld kwam tijdens de kerst-uitzending, een uitzending waarin een ongehuwd jong meisje een baby kreeg. Deze baby Raymond werd gewikkeld in wat inmiddels bekend staat als de “call the midwife-blanket”.

In de tijd waarin de serie zich afspeelt waren duidelijk vooral de pastellen en het wat traditionelere blauw voor een jongetje en roze voor een meisje favoriet, alhoewel zachtgeel in de serie ook een veel geziene kleur is.

FullSizeRender-2

Dekentje haken; Call the midwife!

Wij kozen voor onze versie van deze deken de nieuwste mintgroene katoen van byClaire cotton Vintage mint 025 (de middelste kleur op de foto). Een mooie dunne draad voor een lekker zomers dekentje. Er gaan 8 bolletjes in een dekentje van ongeveer 75 bij 100 centimeter maar het is vrij eenvoudig de deken te vergroten naar eigen wens.

Wij gebruikten voor ons dekentje het patroon wat je kunt vinden op de blog van littlemonkeyscrochet.com, hier staat ook de nederlandse vertaling van het patroon. Het dekentje is in het echt te bewonderen in de winkel in Alphen aan den Rijn. Kies uit de vele kleuren byClaire Cotton en ga zelf aan de slag!

IMG_0111