marielle sjaal groen_4

De zomerse Marielle sjaal met DROPS cotton merino was afgelopen winter een enorme brei-hit! Een prachtige sjaal met mooie vlakverdeling in diverse kleurencombinaties, voor ieder wat wils. Het breipatroon is heerlijk eenvoudig dus ook voor de beginnende breier goed te doen.

marielle sjaal epic

Voor deze zomerperiode maakte Marielle een luchtige katoen variant. Hiervoor was de Epic van Yarn and Colors de perfecte draad. Een 100% katoenen garen met een matte uitstraling. Lekker zacht en beschikbaar in 100 kleuren. De zomerse Marielle sjaal is gebreid met naald 5.5mm voor een luchtige structuur. Er zijn twee kleurenvariaties gemaakt met een verschillende vlakverdeling.

marielle epic sjaal koraal

Benodigdheden

Zomerse Marielle sjaal coral

3 x Yarn and Colors Epic 002 cream

1 x Yarn and Colors Epic 041 coral

3 x Yarn and Colors Epic 004 birch

Zomerse Marielle sjaal green

2 x Yarn and Colors Epic 002 cream

2 x Yarn and Colors Epic 072 glass

3 x Yarn and Colors Epic 004 birch

een rondbreinaald 5.5 mm met een lengte van minimaal 120 cm

een stopnaald

Tip vooraf:

Bij dit breipatroon wordt (met uitzonderíng van de eerste naald) de eerste steek van iedere toer niet gebreid maar afgehaald. Let er op dat je de draad op deze plek niet te hard aantrekt omdat je anders riskeert dat je breiwerk gaat trekken aan de zijkanten. Handige manier om te controleren of je de draad niet te strak aantrekt is je breiwerk af en toe even plat neer te leggen en te controleren of het mooi recht wordt. Zo niet, trek je eerste steek dan wat minder strak aan (of juist wat strakker als je breiwerk aan de zijranden te los wordt.

De werkwijze is voor beide kleurstellingen van toepassing; bij de Coral versie zal de streep smaller worden aangezien hier 1 bol wordt gebruikt. De afmeting van de sjaal wordt circa 100 x 100 x 195cm.

Werkwijze:

Zet 3 steken op met kleur cream

toer 1: brei alle drie de steken recht

toer 2:  1e steek recht afhalen, 2e steek meerderen, 1 steek recht (4 steken in totaal)

toer 3:  1e steek recht afhalen, 2e steek meerderen, 3e steek meerderen, 1 steek recht (6 steken in totaal)

toer 4: 1e steek recht afhaken, 2e steek meerderen, naald uitbreien tot er nog 2 steken over zijn, de volgende steek meerderen en de laatste steek recht breien.

Herhaal vervolgens toer 4 tot er 2 bollen cream zijn opgebreid (of 3 bollen cream bij de Coral versie), vervolgens brei je de 2 bollen glass op(of 1 bol Coral) en tenslotte de 3 bollen birch. Zorg dat je de nieuwe kleur telkens aan dezelfde kant van je breiwerk aanhecht en niet midden in de toer maar aan de zijkant.

Let er aan het einde op dat je genoeg draad overhoudt om de steken af te hechten.

Hecht de draadjes af en klaar is je zomerse Marielle sjaal.

Mocht je de sjaal groter willen hebben dan kun je toer 4 net zo lang blijven herhalen tot de sjaal de gewenste grootte heeft bereikt. Uiteraard heb je dan wel meer bollen nodig.

Heel veel breiplezier!

marielle sjaal epic collage

bestelhierhetpakket