give_away_dendennis

En zitten jullie er weer klaar voor?

Deze keer een hele coole wereldburger, Patroon nr 3 Amigurumidag CAL, ontworpen door Dendennis! Lees verder voor heel veel meer info over deze ontwerper EN doe mee met de GIVE-AWAY. Laat een bericht achter onder deze blog en vertel ons wat jouw favoriete WERELDgerecht is. Wie weet win jij aanstaande vrijdag 1 van de boeken van Dendennis.

Vertel wat meer over jezelf, waar kennen we je van?

Dat is wel een moeilijke vraag om over jezelf te beantwoorden. Hihi… Ik werd ooit geïntroduceerd in 2013 als de eerste Nederlandse mannelijke amigurumi ontwerper. Maar daar wilde ik nooit echt bekend om staan. Ik hoop dat ik bekend ben van de leuke en maffe haakpatronen. En niet te vergeten mijn Ami-Look-A-Like Dendennis.

Boeken/patronen
Ondertussen heb ik al redelijk wat boeken op mijn naam staan en dat terwijl ik pas in 2013 ben begonnen met haken:
• In 2013 kwam mijn eerste betaalde patroon uit: Molar een lief kiesje dat ideaal voor kinderen is die bang zijn voor de tandarts
• Maart 2014 kwam mijn eerste boek uit Dendennis – Prettig Gestoorde Amigurumis
• Augustus 2014 had ik samen met Sascha Blase het boek uitgegeven CombiGurumi een geweldige samenwerking
• Maart 2015 kwam mijn tweede eigen boek uit Dendennis viert Feest
• Augustis 2015 kwam Kawaii Haken uit vol schattige kleine en simpele patronen.

• Maart 2016 kwam het deze Dendennis boek uit, nu zelfs inclusief een geweldig voorleesverhaal en zeer mooie 3D illustraties van de knuffels: Dendennis zoekt zijn knuffel
Vlak daarna werd mijn zoontje geboren en heb ik het even iets rustiger aan gedaan.
• September 2017  komt mijn volgende boek uit: “Geluk en Vriendjes”
• In november 2017 komt er een leuk verzamelboek uit met de leukste patronen uit mijn eerste 5 boeken, maar ook losse patronen en een aantal nieuwe patronen.
• En op de KreaDoe 2017 ga ik ook nog eens een geweldig nieuw project lanceren, maar dat hou ik nog een klein beetje geheim.

website
www.dendennis.nl
blog
tja daar doe ik niet echt aan. Wel maak ik veel gebruik van Instagram en Facebook.

Instagram.com/dendennis

Wanneer ben je begonnen met haken en waarom?
Ik ben in de zomer van 2012 begonnen met het leren van haken. Vooral omdat ik echt weg wilde van de computer en weer creatief met mijn handen wilde zijn. En toen ik een boekje met amigurumi uit Japan zag van een vriendin van mij was ik gelijk verkocht.

Wat zou je het liefst de hele dag willen haken?

Ik denk toch wel echt Amigurumi. Nog meer maffe patronen en vriendjes voor Dendennis

Andere talenten naast haken?

Jeetje weer zo’n moeilijke vraag om over jezelf te zeggen. Ik heb nogal een wilde fantasie die alle kanten op vliegt, dat vind ik vaak wel een talent van mij. Daarnaast kan ik redelijk goed vormgeven en ontwerpen, en kan ik ook goed overweg met Origami. Ik hou van knutselen met papier.

Wat zijn jouw haakambities?

Eerlijk gezegd heb ik niet echt meer haakambities. Ik denk dat ik wel al veel bereikt heb met haken. Ik wil nog dolgraag andere dingen gaan haken dan Amigurumi, hopelijk kan ik jullie daar later meer van laten zien. Maar ik ben vooral bezig met de wereld van Dendennis te vergroten en te verbreden. Ik wil nog zoveel nieuwe handwerktechnieken gaan leren.

Nog haak do en dont’s voor beginnende hakers?

Heb vooral geduld en geniet van het haken. Probeer het echt als een ontspanning te zien en probeer er niet gelijk een succes van te maken. Voor je het weet ben je net zoals ik al je vrije tijd kwijt… ;-)

Tips voor het haken van jouw amigurumidag ontwerp!

Hmm… Volgens mij niet. Probeer er vooral van te genieten en zorg dat ie veel vriendjes en vriendinnetjes krijgt over heel de wereld.

Vul het amigurumipaspoort in van jouw wereldburger:

Naam:Nanoekie

Kleur ogen: zwart

Lengte: ±15 cm

Land van afkomst: Siberië

Taal: Siberisch

Bijzonderheden: Nanoekie is de meester van de ijsberen en vind het heerlijk om op de rug van zijn beste maatjes te rijden.

button_klik_hier_patroon