echtstudio boekenclub

Haakboeken en breiboeken, we kunnen er geen genoeg van krijgen! En wat is het fijn dat er zoveel aanbod is; knuffels haken, sokken breien, haken voor beginners, breien voor de baby voor ieder wat wils.

In de echtstudio winkel duikt ons team bij elke nieuw boek weer tussen de leuke patronen en inspirerende foto’s. Dit is natuurlijk nodig om onze klanten zo goed mogelijk te informeren over de inhoud van het boek maar wordt ook de persoonlijke to-do lijst vaak weer stevig aangevuld.

Onderling worden tips, adviezen en voorkeuren uitgewisseld en raken we eigenlijk nooit uitgepraat over alle leuke patronen die gepubliceerd worden.

En zo ontstond het idee om eens gezellig bij elkaar te komen in een echte echtstudio boekenclub! Met een groep creatievelingen de nieuwste boekjes doorneuzen, een start maken met een paar patronen en hierover uiteindelijk een informatief verslag maken die we graag met jullie delen.

Houd jij van handwerken EN van boeken? Dan is de echtstudio boekenclub echt iets voor jou! Meld je aan via info@echtstudio.nl of volg ons online via de speciale echtstudio boekenclub Facebookgroep.

Lees verder voor het verslag van onze eerste bijeenkomst met een supertof haakboek!

De eerste bijeenkomst van de echtstudio boekenclub werd vorige week gehouden en is dit nieuwe boek uitgebreid besproken:

Blog_eindelooshaken_03

Eindeloos Haken van Marianne Dekkers-Roos!

 1. Eerste indruk

Er staan veel verschillende, kleurrijke patronen en met name ook grote projecten zoals dekens. Het is een dik boek, veel inspiratie voor een mooie prijs.

 1. Wat valt je op als je het boek open doet?
 • Er staan veel foto’s in;
 • De patronen zijn uitgeschreven maar er staan ook diagrammen bij ieder patroon;
 • In de diagrammen zijn verschillende kleuren gebruikt, dit maakt ze duidelijker;
 • Bij elk patroon wordt de moeilijkheidsgraad aangegeven;
 • Duidelijke informatie over de benodigde materialen die per patroon nodig zijn;
 • De afmetingen staan duidelijk vermeld.
 1. Uitwerking

Enige ervaring met het lezen van patronen is wel handig omdat een aantal patronen heel omvangrijk is. Wanneer je de diagrammen kunt lezen werkt dat ondersteunend bij de tekst en andersom. De schrijfster geeft ook leuke tips over het aan elkaar zetten van granny squares of over de afwerking van het kussen of de deken.

Opvallend is ook dat dezelfde patronen gebruikt worden om verschillende objecten te maken. Een voorbeeld hiervan is dat met een driehoek in de Boho- stijl een kussen wordt gehaakt maar ook een gilet.

Als je ervan houdt om bloemen te haken geeft Marianne in dit boek een mooi patroon van een bloem en maakt daar een slinger, een omslagdoek en een kussen mee. Het wakkert de creativiteit van de lezer wel aan om zelf de patronen ook op verschillende manieren toe te passen.

Wat ook opviel was het patroon “Lotte” waarbij tunisch haken gecombineerd is met gewoon haken.

 1. De haaktest

Om een boek goed te kunnen beoordelen hebben we er iets uit gehaakt. De volgende patronen hebben we geprobeerd:

 • De zonnige deken “Quinn” in koraalrood, blz 131
 • De hexagonsjaal “Ursula” in roze softmix, blz 87
 • De geometrische deken in zwart/wit, blz 61
 • Het bloemenkussen, blz 59
 • Babydeken “Wendi” in roze met grijs, blz 110
 • Boho kussen in groene softmix, blz 23.

Iedereen heeft zelf iets uitgezocht dat haar aansprak.

Van de proeflapjes was de hexagonsjaal ” Ursula” onze favoriet omdat de verschillende hexagons aan elkaar een sterrenpatroon vormen. Het lijkt ons een mooi patroon voor een deken van heerlijke merinowol.

 1. Boekgegevens

Uitgever: TUVA

Aantal bladzijden: 144

Aantal patronen: 23 patronen waarvan er zeker 5 op verschillende manieren worden toegepast.

Prijs: € 16,99

Blog_eindelooshaken_01

2108a27c2f7978a10083aacfec0e7fef279ae90e

De eerste bijeenkomst is heel goed bevallen, supergezellig met heerlijke hapjes, drankjes en natuurlijk het nodige haakwerk. Bij de volgende echtstudio boekenclub zullen we ons storten op een paar nieuwe Amigurumiboeken. Ben jij ook dol op haak- en breiboeken en zou je ook lid willen worden van de echtstudio Boekenclub? Laat het ons dan weten via info@echtstudio.nl dan houden we je op de hoogte van de eerstvolgende bijeenkomst.

Voor iedereen die ons online wil volgen is er een speciale echtstudio boekenclub Facebook groep opgericht, meld je aan en lees gezellig mee!

logo echtstudio boekenclub