amigurumidag_blog

En jullie kunnen aan de slag met patroon nr 2! Op de Amigurumidag CAL facebookgroep en op de website van echtstudio staat weer een tof patroon. Lees verder voor meer info.

De tweede wereldburger is zojuist bekend gemaakt. Het patroon en benodigde materialen is te vinden op de facebookgroep en op de echtstudio website. De ontwerpster van dit snoepje is Annemarie Arts. Een mooi moment om haar eens wat beter te leren kennen…dus we hebben ook haar wat (haak)vragen gesteld.

Vertel eens wat meer over jezelf, waar kennen we je van?

annemarie arts

Ik ben Annemarie, getrouwd met Pascal, moeder van een prachtige zoon van 2,5 jaar alweer. Jullie kunnen me kennen van de verschillende boeken (9 stuks) die ik de afgelopen jaren heb geschreven. Tegenwoordig ben ik ook één van de vaste gezichten van Koffie & Wol TV op youtube. Verder kun je mijn haakavonturen volgen via Haakidee.nl en ben ik onder die naam ook op andere social media kanalen te vinden.

www.facebook.com/haakidee 

Wanneer ben je begonnen met haken en waarom? 

Ik heb het haken ontdekt tijdens de eerste zwangerschap van mijn zus in 2008. Ik ben zolang ik me kan herinneren al  creatief bezig met allerlei dingen. Ik wilde graag wat voor haar de baby maken en ontdekte toen de magische amigurumiwereld op het web. Ik ging mezelf erin verdiepen en heb mezelf leren haken via youtube en een boek uit de bieb. Al snel was ik verslaafd…..ernstig verslaafd aan haken. Al snel haakte ik dagelijks een aantal toeren….

In 2009 haakte ik mijn eerste eigen ontwerpen: Guido de Ooievaar en Sjakie de Stapelslak en die twee zijn ook de eerste ontwerpen die een hoofdrol kregen in mijn eerste boek Babycadeautjes Haken die in 2011 uitkwam. Als snel volgden er meer ontwerpen en ook de boeken volgden elkaar vlot op. Inmiddels ben ik bezig aan mijn 10de boek die komende september uit gaat komen.  

Wat zou je het liefst de hele dag willen haken?

Ik ben een van de gelukkige vrouwen die van haar hobby haar beroep heeft weten te maken. Inmiddels ben ik elke dag bezig met ontwerpen. Ik hou van de afwisseling in projecten en niks is fijner om vanuit een mooi bolletje een nieuw ontwerp te zien ontstaan in je handen. Ik word er nog steeds erg blij van! 

Andere talenten naast haken?

Op avontuur gaan met mijn mannen. Bakken en creatief bezig zijn met andere dingen zoals papier en stof. Fotograferen en daarna bewerken. Kortom ik  ben een bezige bij ?

Wat zijn jou haakambities?

Ik blijf het leuk vinden nieuwe steken en technieken op haakgebied te (her)ontdekken en daar wat mee te doen en proberen. Ik hoop nog veel ontwerpen te mogen en kunnen maken. 

Haak do’s en don’ts voor beginnende hakers?

Lees voor je begint aan een ontwerp eerst het hele patroon grondig door. Zodat je ziet wat er gaat gebeuren en niet voor verrassingen komt te staan. Geef jezelf een goede haaknaald cadeau. Fijn gereedschap is vaak al het halve werk voor mooi haakwerk. 

Tips voor het haken van jouw amigurumidag ontwerp!

Ga lekker aan de slag en kom je er niet uit vraag dan gerust om hulp op de Facebookgroep van de Amigurumidag. Er zullen een hoop lieve mensen zijn die je op weg willen helpen en ook ik zal mijn best doen om alle vragen te beantwoorden en verduidelijken. 

Het amigurumipaspoort van de wereldburger van Annemarie Arts:

Naam: Meiying (betekent beeldschone bloem)

Kleur ogen: zwart

Lengte: 15 cm

Land van afkomst: China

Taal: Chinees

Bijzonderheden: Meiying is gek op bloemen en kleur. Ze draagt dan ook altijd jurkjes met bloemen. Verder is ze heel lief en hoopt veel vriendinnen te mogen ontmoeten op de Amigurumidag 2017!

We zijn al een hele tijd fan van Annemarie, de leuke haakboekjes geven je elke keer weer nieuwe inspiratie. Voor iedereen die ook eens met haar patronen aan de slag wil gaan is de GIVE AWAY een mooie kans! Laat een berichtje achter onder deze blog of op Facebook en geef aan welk werelddeel jij graag nog eens zou bezoeken en waarom?

We kiezen op vrijdag 16 juni de winnaar en wie weet win jij wel het laatste boekje Haken voor kinderfeestjes!

Heb je de vorige GIVE AWAY gemist? Geef je dan op de echtstudio nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte!

button-15