Vaderdag

Zondag 18 juni is het weer Vaderdag! De dag waarop alle papa’s eens lekker in het zonnetje worden gezet. Een ontbijtje op bed, een knutselwerkje van de kinderen, een lekker luchtje of een ander passend cadeautje zijn de traditionele ingrediënten voor Vaderdag.

Ga nu al aan de slag voor Vaderdag en verras vader eens met een zelfgehaakt cadeau!

Momenteel zijn gehaakte stropdassen helemaal hip en hot. Wij zagen ze al voorbij komen op de H+H in Keulen, de vakbeurs voor alles op het gebied van handwerken, maar ook op de catwalk van grote mode-merken verschijnen handgemaakte stropdassen.

Maar niets is zo leuk om er zelf eentje te maken voor je vader, de vader van je lief, de vader van je kinderen of welke leuke vader dan ook. Van een met liefde gemaakte stropdas wordt elke vader toch blij?

Dus duik in de stapel overhemden, zoek het lievelingsoverhemd er uit en combineer er een passend kleurtje katoen bij. Wij hebben de mooie kleuren uit de byClaire cotton collectie gekozen; tijdloos donkerblauw, hip cognac en een sjieke zilvergrijs. Je hebt 1 bolletje nodig en een haaknaald 3mm. De stropdas wordt gehaakt in een variatie op de weefsteek/granietsteek. De variatie zorgt er voor dat de stropdas mooie rechte zijkanten krijgt waardoor hij er superstrak uitziet.

vaderdag_blog_1

haken voor vaderdag

Werkwijze:

Zet 13 lossen op (=12 lossen plus 1 keerlosse)

toer 1: Haak 1 vaste in de tweede losse vanaf de naald, *haak vervolgens 1 losse, sla 1 losse over van de vorige toer en haak een vaste in de volgende vaste*. Herhaal van * tot * tot het einde van de toer en haak nog een vaste in de laatste losse. Je eindigt de toer dus met twee vasten (zonder losse ertussen) Keer het werk.

toer 2: Haak een vaste in de 1e vaste (maak géén keerlosse). * Haak vervolgens een losse en dan een vaste tussen de twee vasten van de vorige toer*. Herhaal van * tot * tot het einde van de toer en haak tenslotte nog een vaste in de laatste vasse van de vorige toer (dus zonder losse ertussen)

Je herhaalt vervolgens toer 2 tot de stropdas de gewenste lengte heeft.

Het is een leuk klusje wat zo klaar is dus voor je het weet heb je een hele collectie in allemaal mooie kleurtjes gehaakt en kom je 19 juni met een super-orgineel cadeau voor de dag.

Heb je ook zin om zo’n toffe Vaderdag stropdas te haken maar kun je nog wat haakadvies gebruiken? Schuif dan gezellig aan bij onze workshop: Aan de slag voor Vaderdag! Op zaterdag 3 juni kun je onder genot van koffie, thee en wat lekkers een start maken met de stropdas en deze thuis op je gemak verder afhaken. Je leert de opzet en vervolgens de weefsteek/granietsteek te haken.

Aan de slag voor Vaderdag!

Datum: zaterdag 3 juni van 13.30 – 16.00 uur

Locatie: echtstudio, Prins Hendrikstraat 99, Alphen aan den Rijn

Kosten: € 10 per persoon exclusief materiaal. Een bol katoen (kleur naar keuze) kan bij aanvang van de workshop aangeschaft worden. We hebben haaknaalden te leen maar je kunt ook zelf een haaknaald 3mm meenemen of aanschaffen bij de workshop.

Inschrijven: via email info@echtstudio.nl onder vermelding van Aan de slag voor Vaderdag!

Ook leuk: sokken breien voor Vaderdag! Kijk bij de beschikbare data en volg eens een sokkenbrei workshop!

Vaderdag_Blog_2