Nieuw bij echtstudio, de echtstudio garentest! Ons haak- en breiteam zet iedere week de haak- of breinaald in een bolletje garen en zal via de blog jullie op de hoogte houden van de uitslag. Hoe haakt het weg? Breit het prettig? Is het een soepel draadje? En wat kun je er mee maken? Zomaar wat vragen waar het echtstudio garentestteam vast een antwoord op kan geven. Volg onze blog en blijf op de hoogte!

De eerste echtstudio garentest starten we met de Lang Yarns Mille Colori!

mille_colori3

Als eerste de Mille Colori 200 gram. De bol alleen is al een plaatje om naar te kijken. Het is een verloopgaren met een mengdraad van 50% wol en 50% acryl en de 200 grams bol heeft een looplengte van maar liefst 380 meter.

Wij hebben om het garen uit te proberen en lapje gebreid op naald zes en het breit vrij makkelijk weg. Het garen voelt zacht aan, de draad is mooi gelijkmatig en het is voldoende getwijnd zodat je niet in de draad steekt met je naald. Het verloop-effect is ook mooi, het garen heeft een vrij zacht verloop waarbij de kleuren mooi in elkaar overlopen.

mille_colori7

Natuurlijk hebben we ook even een haaktestje met dit garen gedaan, ook op naald 6 en nu in halve stokjes. Net als bij het breien kunnen we niet anders zeggen dan dat het een prettig garen is met een mooi effect.

mille_colori9

De mille colori 200 gram is een superleuk verloopgaren in mooie kleurtjes. Leuk voor bijvoorbeeld een muts met bijpassende handwarmers of een mooie omslagdoek voor als het ‘s avonds afkoelt. Maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos.

mille_colori5

En dan het tweede bolletje, de Mille Colori Socks & Lace Luxe. De naam zegt het al, sokken- en kantgaren. Ook dit garen heeft een mooi verloop en is daarnaast voorzien van een heel subtiel glitterdraadje. Op een bol van 100 gram zit maar liefst 400 meter en je haakt of breit dit garen op naald 2,5 /3,5.

Eerst maar eens een gehaakt lapje. Voor het proefje hebben we gewoon een stukje filet-haakwerk uitgeprobeerd en het haakt lekker weg. Waar sommige garens met een glitter nog wel eens stug aanvoelen is het glitterdraadje in de Mille Colori Socks & Lace Luxe zo dun dat je er niets van merkt. Het glittertje is heel subtiel aanwezig en geeft net dat beetje meer aan je haakwerk zonder meteen te overheersen.

mille_colori6

Wij testten met een multi-colorbol maar er zijn ook bollen in meerdere tinten van één kleur, zodat er voor ieder wat wils is.

Vervolgens de sokkennaalden erbij gepakt en een lapje gebreid. Het garen voelt lekker zacht aan en heeft een mooie gelijkmatige draad. Ook bij het breien merk je niets van het glitterdraadje wat in het garen is verwerkt maar het geeft wel een heel leuk eindresultaat. Door de samenstelling van dit garen (73% superwash wol, 25% nylon en 2% polyester) is het stevig genoeg voor het breien van sokken of fijn kantbreiwerk.

mille_colori8

Kortom, beide bolletjes vielen bij ons zeer in de smaak en vragen naar meer dus wij gaan op zoek naar een leuk patroon.