drops_kidsilk_sjaal2

Het gebeurt regelmatig dat klanten in de winkel zo’n mooi zacht bolletje DROPS Kid-Silk in handen nemen maar het dan terugleggen omdat ze geen idee hebben wat je daar nu mee kunt maken. En dat terwijl de mogelijkheden van DROPS Kid-Silk eindeloos zijn. Tijd dus voor een blogje over dit garen met zijn vele toepassingen.

Echtstudio garentest: DROPS Kid-Silk

Kid-Silk is een zacht garen bestaande uit 75% mohair super kid en 25% zijde. Het superlichte garen heeft een looplengte van maar liefst 200 meter per bolletje van 25 gram en is geschikt voor zowel breien als haken.

Wij haakten een shawltje in de waaiersteek. Het patroon is niet al te moeilijk en het resultaat is een mooie kanten shawl voor de zomermaanden. Wij gebruikten slechts twee bolletjes en vanwege de DROPS supersale zijn deze tot eind van de maand mei ook nog eens extra voordelig.

drops_kidsilk_sjaal

Je haakt het shawltje als volgt:

Haak een ketting van 38 lossen met naald 4 (dit lijkt misschien erg los maar de bedoeling is dat je eindresultaat een mooi luchtig kant-effect heeft)

Toer 1: haak een vaste in de twee losse vanaf de naald, *sla 2 lossen over, haak 5 stokjes in de volgende losse, sla 2 lossen over, haak een vaste in de volgende losse*, herhaal van * tot * tot het einde van je toer.

Toer 2:

Haak 2 lossen (is je eerste stokje), *2 lossen, 1 vaste in het middelste stokje van het waaiertje van de vorige toer, 2 lossen, 1 stokje in de vaste tussen de twee waaiertjes van de vorige toer*, herhaal van * tot * tot het einde van je toer (waarbij je het laatste stokje dus haakt op de laatste vaste van de vorige toer in plaats van tussen twee waaiertjes in

Toer 3:

1 keerlosse, 1 vaste op het 1e stokje van de vorige toer, *sla 2 lossen over, haak 5 stokjes in de volgende losse, sla 2 lossen over, haak een vaste in de volgende losse*, herhaal van * tot * tot het einde van je toer.

Herhaal toer 2 en 3 tot je beide bolletjes op zijn of tot je je shawl lang genoeg vindt.

Uiteraard kun je je shawltje ook breder maken dan wij in ons voorbeeld hebben gedaan, in dat geval moet je lossenketting deelbaar zijn door 6 + 2 extra lossen. Houd er dan wel rekening mee dat je meer garen nodig hebt.

Behalve haken kun je met DROPS Kid-Silk ook prima breien. Op de site van Garnstudio staan meerdere patronen van gebreide shawltjes. Voor ons voorbeeld gebruikten wij patroon Nerine van Garnstudio.

drops_kidsilk

Tenslotte is DROPS Kid Silk ook zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met andere garens. Je brei of haakwerk krijgt hierdoor een mooie zachte uitstraling. Combineer bijvoorbeeld DROPS Kid Silk met het mooie soepele DROPS Alpaca voor een mooi vestje of truitje. Op de site van Garnstudio staan hiervoor veel leuke patronen.

Kom de DROPS Kid Silk ook eens in het echt voelen in onze winkel in Alphen aan den Rijn!