amigurumidag_blog

Al enige tijd geleden aangekondigd en nu eindelijk een nieuwe update! Er komt weer een nieuwe spetterende editie van de echtstudio Amigurumidag! Op zaterdag 7 oktober wordt het een groots amigurumifeest met de crème de la crème van Amigurumi auteurs.

Afgelopen maanden is er in het diepste geheim hard gewerkt aan een nieuwe Amigurumidag crochet along. Dit jaar zijn er maar liefst 9 auteurs die zich hebben gebogen over een uniek design met als centraal thema: Amigurumi around the world! Een kleurige gehaakte rondreis over de wereld waarbij we allerlei vrolijke wereldburgers tegen zullen komen.

Na veel haken, uithalen, schrijven, overleggen en testen zijn er 9 prachtige creaties uit de haaknaald gekomen. Allemaal met een hoog knuffelgehalte en herkenbare hand van de ontwerper. En al deze haakpatronen worden gratis ter beschikking gesteld via de echtstudio Amigurumidag Crochet Along!

Hoe werkt deze Amigurumidag Crochet Along:

1. Er wordt om de twee weken een patroon gepubliceerd op de facebookgroep Amigurumidag, op de echtstudio blog en op de echtstudio website. De gehaakte wereldburger maakt zichzelf al direct bekend via een leuke foto (het is dus geen mystery CAL). Bij het posten van het patroon zal de auteur ook nog even extra in de spotlights gezet worden.

Via de facebookgroep Amigurumidag kunnen jullie foto’s van vorderingen en eindresultaten posten en aan elkaar haakadvies vragen. De amigurumi auteurs houden ook een oogje in het zeil om eventuele vragen over hun patroon te beantwoorden.

2. Hoe leuk is het om aan het eind van de Amigurumidag CAL alle 9 wereldburgers te kunnen laten zien via een groepsfoto op de facebookgroep of in het echt te showen op de Amigurumidag 2017! Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar jullie uitvoering.

3. Binnenkort maken we de lijst bekend met alle benodigde materialen om de 9 wereldburgers te haken. De auteurs hebben gebruik gemaakt van het nieuwe frisse garenmerk Yarn and Colors Musthave en die schattige Musthave mini’s. Een 100% gemerceriseerd katoen met een subtiel glansje beschikbaar in 100 geweldige kleuren en geschikt voor haaknaald 2,5 tot 3mm.

Y&C_musthave_minis

Uiteraard is iedereen vrij om materiaal en kleuren te gebruiken naar eigen keuze. Deze foto’s mogen natuurlijk gepost worden op de facebookpagina Amigurumidag voor inspiratie. Directe links naar andere websites en webshops vinden wij op de echtstudio Amigurumidag groep weer niet zo gepast en zullen daarom ook verwijderd worden.

4. Dit jaar bestaat het “Amigurumi dream team” uit:

Tessa van Riet, woolytoons.com

DenDennis, dendennis.nl

Annemarie Arts, haakidee.nl

Sascha Blase, sascha-lovetoknit.blogspot.nl

Herriet van de Wiel, stipenhaak.nl

Christel Krukkert, christelkrukkert.nl

Marieke Dissel, madebymriek.blogspot.nl

Kristel Droog, mykrissiedolls.nl

Stefanie Trouwborst, Cutedutch

Zij hebben in hun drukke agenda weer ruimte gemaakt om speciaal voor jullie en voor de amigurumidag een tof patroon te ontwerpen. Wij zijn ze daarvoor natuurlijk zeer dankbaar en kunnen jullie alvast verklappen dat alle creaties te gek zijn!

5. Houd ons in de gaten voor het overzicht van de materialen en de startdatum van de Crochet Along!

Doe dus gezellig mee met deze echtstudio Amigurumidag CAL 2017; Amigurumi around the World!