Sandra_sjaal_epic_3

Wie al die mooie kleuren van Scheepjes Cahlista heeft gezien kan het beamen, dit garen vraagt er om te worden gebruikt voor nieuwe ontwerpen.

En wat een geluk dat er in het Echtstudio-team mensen zitten die daar hun hand niet voor omdraaien. Lees verder voor de gratis werkomschrijving van de Sandra shawl breien.

Sandra, voor velen van jullie bekend van de gezellige leerzame haak- en breiworkshops, ontwierp een vrolijk, gebreid zomers shawltje dat ook voor beginnende breisters prima te doen is. Er zijn 3 variaties gebreid; een sjieke grijze combinatie, koraal en geel en koraal en mint.

Sandra_sjaal_epic_3-2

Sandra_sjaal_epic_3-1

Uiteraard kun je zelf ook 8 mooie kleurtjes Scheepjes Cahlista uitzoeken en voor je het weet heb je een kekke zomershawl. Het garen is gemaakt van 100% katoen en verkrijgbaar in maar liefst 109 kleuren.

Behalve het garen heb je nog een rondbreinaald 5 mm en 6 mm nodig, een draad voor de rondbreinaald van minimaal 100cm, een schaar en een centimeter.

Werkbeschrijving:

Zet 270 steken op met naald 6 mm en zorg er voor dat je begindraadje  het los hangende draadje) ongeveer 20 cm lang is. Dit draadje gebruik je aan het eind om franjes van te knopen dus hecht tussendoor geen draden af!

Brei met dezelfde kleur met naald 5 mm 1 pen recht en knip de draad af waarbij je een stuk draad laat hangen van weer minimaal 20 cm.

*Hecht nu de volgende kleur aan (met weer 20 cm draad aan het uiteinde) en brei 1 pen recht en knip weer af met 20 cm draad.*

Herhaal nu van * tot * in de gewenste kleurvolgorde tot je shawl ongeveer 15 cm breed is

Knip vervolgens van alle kleuren nog een draad van 40 cm en haal deze door je breiwerk en knoop deze samen met de loshangende draadjes tot franjes. Knip tenslotte de franjes op de gewenste lengte af en klaar is je shawl.

Bekijk online alle kleurtjes Scheepjes Cahlista en ga lekker aan de slag!

button-14